Mainos

Rikostutkimukset Dianan onnettomuudesta aloitettiin

Ranskan syyttäjäviranomaiset aloittivat tänään rikostutkimukset prinsessa Dianan kuolemaan johtaneen onnettomuuden selvittämiseksi, kertoivat oikeuslähteet.

Valokuvaajien kuulustelut on määrä aloittaa tänään iltapäivällä. Viranomaiset kertoivat myös, ettei mahdolliseksi avaintodistajaksi uskottu Dianan henkivartija pysty vielä muutamaan viikkoon antamaan lausuntoa poliisille. Henkivartija Trevor Rees-Jones loukkaantui onnettomuudessa vakavasti.

Dianaa moottoripyörillä seuranneita valokuvaajia voidaan mahdollisesti syyttää kuolemantuottamuksesta, onnettomuuspaikalta pakenemisesta tai avun laiminlyömisestä. Onnettomuudessa menehtyneen Dodi Al Fayedin isän edustajan Michael Colen mukaan yksi valokuvaajista yritti nopealla moottoripyörällään hidastaa Dianaa kuljettavaa autoa ajamalla sen ohi ja eteen.

Clinton ei osallistu hautajaisiin

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ei osallistu prinsessa Dianan siunaustilaisuuteen. Valkoisesta talosta ei kerrottu syytä Clintonin poisjääntiin.

Clinton kirjoitti eilen Britannian pääministeri Tony Blairille surunvalittelukirjeen, jossa hän sanoi, että. "me kaikki olemme menettäneet ystävän ja vähäosaisten puolustajan".

Suomesta ei lähde virallista edustajaa prinsessa Dianan hautajaisiin. Hautajaiskutsua ei Suomeen lähetetty, koska Dianan hautajaiset ovat prinsessan epävirallisen aseman vuoksi ei-valtiolliset eikä hänellä ollut Suomeen henkilökohtaisia kontakteja.

Hautajaisiin on kutsuttu vanhempaa diplomaattikuntaa ja edustajat maista, joissa prinsessa Diana vieraili. Lisäksi hautajaisiin osallistuu edustajia lukuisista hyväntekeväisyysjärjestöistä, joiden toimintaan Diana osallistui sekä luonnollisesti prinsessan lähiystävät.

Hautajaiskutsuissa on painotettu tahoja, joihin prinsessa Dianalla oli henkilökohtainen suhde. Westminister Abbey-kirkossa pidettävään siunaustilaisuuteen odotetaan paria tuhatta vierasta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.