Mainos

Rikollisliigat selvittelevät välejään Ruotsissa

Tukholmassa ammuttiin eilisiltana jugoslavialaista syntyperää oleva mies, jonka epäillään sekaantuneen rikollisjohtaja Dragan Joksovicin murhaan. Toinen murhaan yhdistetyistä miehistä ammuttiin Tukholmassa 6. kesäkuuta.

Suomalainen mies ampui jugoslavialaisen Dragan Joksovicin Solvallan raviradalla helmikuussa. Joksovicin murha on selvitetty, mutta nuoren suomalaismiehen selitys yksin toimimisesta ei ole vakuuttanut juuri ketään. Suomalaisen arvellaan olleen palkkamurhaaja, jonka piti tappaa pelätty Joksovic.

Ruotsalaisen uutistoimiston TT:n käyttämän poliisilähteen mukaan molemmat Joksovicin murhaan yhdistetyt uhrit joutuivat Arkan-nimellä tunnetun jugoslavialaisen palkkaamien tappajien ampumiksi. Yksityisarmeijaa aikoinaan johtanut Arkan oli Joksovicin hyvä ystävä.

Tappajat tulivat Götgatanilla Etelä-Tukholmassa sijaitsevaan Broder Tuck -pubiin hieman ennen kymmentä eilen illalla ja menivät suoraan pöytään, jossa 37-vuotias jugoslavialaista syntyperää oleva mies istui yksinään. Miestä ammuttiin kahdella aseella parikymmentä kertaa eri puolille vartaloa sekä päähän. Pubissa oli 60 ihmistä.

Ampuminen aiheutti kaaoksen södermalmilaisessa pubissa ihmisten heittäytyessä lattialle ja pyrkiessä suojaamaan itseään luodeilta. Murhaajat pakenivat paikalta kahdella autolla, eikä poliisilla vielä perjantaiaamuna ollut tietoa autoista tai murhaajista. Pakoreitin varrelta Götgatanilta Ölandsgatanille löytyi kuitenkin verijälkiä. Poliisi vahvisti, että uhri liikkui samoissa piireissä kuin Solvallassa murhattu Joksovic. He olivat aikoinaan hyviä ystäviä, mutta riitaantuivat pari vuotta sitten alkoholin ja tupakan salakuljetusta koskevien reviiritaistelujen yhteydessä.

Uutistoimisto TT kertoi jo Joksovicin murhan aikoihin, että toimeksiantajiksi epäiltiin kolmea miestä, joista kaksi on nyt murhattu. Kolmas on 41-vuotias kapakanomistaja.

Ruotsin poliisi pelkää, että rikollisryhmien välienselvittely vaatii ihmishenkiä myös tulevaisuudessa. Viimeksi kuluneen vuoden aikana yksitoista ihmistä on menettänyt henkensä rikollisten välienselvittelyissä Tukholmassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.