Rikard Grönborg ärähti HPK-valmentajan puheista – syytti vastustajan pelaajaa saalistamisesta

Tapparan Petteri Puhakka loukkaantui kahden HPK-pelaajan taklauksessa 0:12
Tapparan Petteri Puhakka loukkaantui kahden HPK-pelaajan taklauksessa

SM-liigan sarjakärki Tappara haki täydet vieraspisteet HPK:lta lauantai-iltana. Ottelun jälkeen pelin fyysisyys aiheutti erimielistä sanailua päävalmentajien välillä. 

HPK-käskijä Matias "Maso" Lehtonen kiitteli joukkueensa esitystä pelin jälkeen. Vaikka Tappara voitti ottelun 5–2, piti Lehtonen HPK:n 60-minuuttista erittäin onnistuneena.

– Tämä oli yksi kauden parhaista peleistämme. Olemme oikealla tiellä. Rakastan pelin fyysisyyttä. Paljon taklauksia, paljon painimista. Kovan tempon ja intensiteetin peli, Lehtonen sanaili.

Vieressä Lehtosen mietteitä kuunnellut Tapparan Rikard Grönborg otti omassa puheenvuorossaan kiinni HPK-käskijän puheisiin. 

Toisen erän lopussa Tapparan Petteri Puhakka otti osumaa HPK:n Artturi Toivolan taklauksesta. Grönborg palasi tapaukseen.

Voit katsoa taklaustilanteen pääkuvan videolta.

– Olen eri mieltä taklaamisesta ja painimisesta. En pidä siitä ollenkaan. Se yksi saalistus (eng. predatory hit) Puhakkaan oli todella likainen taklaus. Kolmantena tilanteeseen ja hyppy kohti päätä. Se oli teko, jota ei pitäisi tässä lajissa tapahtua, Grönborg vastasi Lehtosen suuntaan. 

Painimisesta puhuminen ei miellyttänyt Grönborgia. 

– Jos taistelet kiekosta, se on eri juttu, mutta kuka ostaa lippuja nähdäkseen kahden aikuisen ihmisen painivan jääkiekkovarusteissa, en itse ostaisi, Grönborg puuskahti Lehtosen kommenttiin viitaten.

Lehtonen vastasi ruotsalaisvalmentajan äreään monologiin vielä lehdistötilaisuuden lopuksi. 

– MInusta tässä oli nyt kommunikaatiokatkos Rikardin kanssa. Tarkoitin painimisella juurikin kiekosta taistelemista. En osaa sanoa Puhakkaan kohdistuneesta taklauksesta, en nähnyt sitä vielä. Ehkä se oli ruma. Pidän fyysisestä pelistä, Lehtonen oikaisi. 

Lehdistötilaisuus: HPK - Tappara 4:21
Matias "Maso" Lehtonen ja Rikard Grönborg olivat erimielisiä ottelun jälkeen

Lue myös:

    Uusimmat