Mainos

Resurssipulainen poliisikunta miettii työtaistelua

Voimavarapulasta kärsivä poliisi harkitsee työtaistelua, mikäli hallitusohjelmassa luvattua resurssien lisäämistä ei toteuteta. Suomen Poliisijärjestöjen Liitto (SPJL) toi julki huolestumisensa tänään Rovaniemellä päättyneessä edustajiston kokouksessa.

Poliiseja ja poliisiautoja

SPJL valitsi kokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi ylitarkastaja, varatuomari Harri Sarvannon Helsingin suojelupoliisista. Vuonna 1964 syntynyt Sarvanto (sit.) valittiin puheenjohtajaksi ensimmäisellä äänestyskierroksella ja hän sai 61:stä äänestä 38.

Tuore puheenjohtaja pitää liittonsa tärkeimpänä tehtävänä poliisin resurssipulan esilletuomista. -Yhteiskunnassa ei riittävästi tiedosteta riskejä, joita poliisin riittämättömät voimavarat aiheuttavat, Sarvanto varoittaa. Yhtenä uhkatekijänä hän mainitsee kansainvälisen huumerikollisuuden, jonka Suomeen rantautumisessa eletään nyt ratkaisun hetkiä.
-Maahamme kerran pesiytynyt huumerikollisuus ei lähde koskaan pois. Riittävien resurssien avulla poliisi voi merkittävästi estää huumeiden leviämisen Suomen alueelle, Sarvanto vakuuttaa.

Puheenjohtaja muistuttaa päättäjiä nykyisestä hallitusohjelmasta, jonka mukaan poliisin voimavaroja lisätään ja sen toimintaedellytyksiä vahvistetaan. Vähenevän työvoiman ja lisääntyvän työmäärän uuvuttama poliisi harkitsee SPJL:n mukaan järjestöllisiä toimia ja jopa ulosmarssia työpaikoilta, jotta luvattuihin toimiin ryhdyttäisiin.

Suomessa on tällä hetkellä avoinna yli 500 poliisin virkaa ja osassa maata supistetaan poliisiyksiköitä. Avoimia virkoja paikataan väliaikaisesti poliisikoulun harjoittelijoilla, jotka joutuvat myös "koville keikoille". Resurssipulan lisäksi Sarvanto tuo esille alan huonon palkkauksen, jolla on vaikutuksensa myös koulutukseen suuntautuvien nuorien motivaatiolle.

Vuonna 1995 perustettuun Suomen Poliisijärjestöjen Liittoon kuuluu 109 jäsenyhdistystä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.