René Faselilta hätkähdyttävä Venäjä-väite – ex-pomo vihjaa kiekkokäänteestä

3:43
Kalervo Kummola sivalsi René Faselia helmikuussa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n entinen pitkäaikainen puheenjohtaja René Fasel kertoo kuulleensa, että Venäjän paluusta kansainväliseen kiekkoon käydään keskustelua.

Kansainvälistä jääkiekkoliittoa vuosina 1994–2021 johtanut Fasel huomautti Sport-Ekspressille, ettei hän ole enää sisäpiirissä eikä tiedä, millä asteella keskustelut ovat, mutta hän on kuullut Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n keskustelevan Venäjän paluusta kansainvälisille kiekkoareenoille.

Sport-Ekspressin artikkeli on otsikoitu: "'Kuulin, että he haluavat palauttaa Venäjän kansainvälisille areenoille – Faselin odottamaton kommentti".

– Tiedän, että viime viikkoina tästä asiasta on käyty aktiivista keskustelua KOK:n, useiden maiden kansallisten olympiakomiteoiden ja muiden organisaatioiden välillä. En voi kuitenkaan kommentoida tätä, koska en ole enää IIHF:n puheenjohtaja. Tietysti seuraan tätä ja saan tietoa, mutta ei enempää, Fasel väitti.

Venäjä-mielisenä tunnettu entinen kiekkopomo luonnehti, että Venäjän paluu olisi "todella upeaa".

– Haluaisin todella nähdä Venäjän joukkueen tositoimissa kansainvälisissä kehissä niin pian kuin mahdollista. En silti tee päätöksiä. Uskon kuitenkin, että pian näemme, mikä tilanne tulee olemaan. Ehkä joitain muutoksia tapahtuu, Fasel sanoi vihjaillen.

– Olen todella huolissani venäläisistä urheilijoista ja toivon vilpittömästi, että he saavat pian osallistua kaikkiin kilpailuihin kuten ennenkin. Ja että kaikki palaa normaaliksi.

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly ilmoitti hiljattain, että liigan tavoitteena on saada World Cup kiekkokalenteriin vuonna 2024 ja hän näkisi mielellään Venäjän joukkueen turnauksessa.

Venäjä ja Valko-Venäjä suljettiin keväällä kansainvälisestä jääkiekosta, kuten monista muistakin urheilulajeista, Venäjän käymän ja Valko-Venäjän tukeman Ukrainan sodan myötä.

2:16
Kalervo Kummola kertoo René Faselin läheisistä suhteista Venäjään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja