Venäjä jo pian kiekkokisoihin? IIHF-pomolta melkoinen kommentti ulos

IIHF-pomo Tardif toivoo Venäjän ja Valko-Venäjä pääsevän pian takaisin kansainväliseen jääkiekkoon 4:57
Näin IIHF-pomo Luc Tardif puhui MTV Urheilulle Venäjästä ja Valko-Venäjästä vuosi sitten. Mies vaikuttaa tehneen takinkäännön.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif halajaa Venäjää takaisin kansainväliseen jääkiekkoperheeseen jo tänä vuonna.

– Toivon, että koko IIHF-perhe on vuonna 2024 jälleen täysin koossa. Puhumme pyös Venäjän jääkiekkoliiton paluusta kilpailuihimme. Lisäksi toivon rauhaa kaikkialla maailmassa, Tardif lausui Sport-Ekspressille.

Tardifin ulostulo on sikäli erikoinen, että Venäjä suljettiin laajalti kansainvälisestä urheilusta juuri sen vuoksi, että se ryhtyi sotatoimiin Ukrainassa. Vaikka Venäjä sotii maassa raa'asti edelleen, venäläisiä on alettu ottaa kansainvälisessä urheilussa enenevissä määrin takaisin kisoihin. 

Rauhaa toivottelevalta Tardifilta sopii myös kysyä, luovitaanko tässä Venäjää syleilemällä rauhan puolesta.

Takinkääntö

Tardifin takki vaikuttaa kaiken lisäksi kääntyneen. Viime vuoden tammikuussa hän sanoi MTV Urheilun haastattelussa näin:

– Toivon, että Venäjä ja Valko-Venäjä palaavat niin pian kuin mahdollista. Se tarkoittaa, että sota olisi ohi.

Vaikkei sodan loppua ole näköpiirissä, Tardif onkin nyt toivottelemassa Venäjää takaisin.

Hän eritteli Sport-Ekspressille, mitä ehtoja Venäjän jääkiekkoliiton paluulle on. Venäjän on noudatettava IIHF:n sääntöjä, mukaan lukien kansainväliset siirrot. Ehtoihin lukeutuu myös se, ettei jääkiekkoilija saa pelata pelikiellon aikana. Venäjän on niin ikään hyväksyttävä yleismaailmalliset reunaehdot.

Roman Rotenberg: "Paljon politiikkaa"

Ruotsalaislehti Expressen uutisoi jo viime elokuussa IIHF:n harkitsevan Venäjän ja Valko-Venäjän palauttamista arvokisoihin. Venäjän pannaa on jatkettu käsittämään myös tämä kausi, mutta Venäjä voisi palata kansainvälisiin kaukaloihin tulevaksi sesongiksi.

IIHF on käsittelemässä Venäjän paluuta maaliskuussa. IIHF on käynyt asiasta Venäjän kanssa vuoropuhelua.

Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Roman Rotenberg sanoi Sport-Ekspressin 27. joulukuuta julkaisemassa artikkelissa, että kommunikaatiota käydään "kaiken aikaa". Suhteet IIHF:n kanssa ovat hänen mukaansa hyvät, mutta pöydällä on "paljon politiikkaa" eikä Venäjä hänen mukaansa keskustele politiikasta.

Lue myös:

    Uusimmat