FIS löi pöytään Venäjä-perustelunsa – norjalaistähti huomauttaa raa'asta ristiriidasta: "Täysin väärin"

Suomi toimittaa Ukrainalle aseita:"Päätös on Suomelta historiallinen" 6:20
Suomi toimittaa Ukrainalle aseita: "Päätös on Suomelta historiallinen."

Norjalainen mäkihyppytähti Halvor Egner Granerud ei sulata Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n perusteluita, miksi venäläiset urheilijat ovat tällä tietoa saamassa yhä kilpailla sen alaisissa talvilajeissa.

FIS ilmoitti maanantaina, että venäläiset urheilijat saavat kilpailla jatkossakin sen kilpailuissa.

– FIS on ollut selkeä sen asenteesta koskien venäläisiä urheilijoita ja kaikkia FIS:n kilpailuja. Varmistaakseen reilun ja kattavan kilpailun kaikissa FIS:n tapahtumissa, kansallisten liittojen ja paikallisten järjestäjien ei pitäisi sulkea urheilijoita ulos sukupuolen, rodun, kansallisuuden tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella, FIS:n viestintäjohtaja Jenny Wiedeke viestitti sähköpostitse uutistoimisto NTB:lle.

Mäkihypyn maailmancupin kauden 2020–21 kokonaisvoittaja Halvor Egner Granerud reagoi kyseisiin perusteluihin voimakkaasti.

– Kuinka reilua ja kattavaa on, kun Ukrainan olympiaurheilijoiden täytyy pysyä kotona puolustamassa maataan, Granerud kirjoitti Twitterissä.

Granerud kertoi Nettavisenille yrittäneensä "korostaa sitä, miten typerä FIS:n argumentti on, kun tilanne on mikä on". Ukrainassa käydään sotaa Venäjän käynnistettyä torstaina laajamittaisen hyökkäyksen maahan.

– Granerud uskoo, että on täysin väärin, että ukrainalaisurheilijoiden täytyy mennä kotiin puolustamaan kotimaataan, kun venäläisurheilijat saavat kilpailla kuin mitään ei olisi tapahtunut, Nettavisen raportoi.

Granerud ehti jo tätä ennen pohtia, että yhteinen päätös olisi selkeä signaali venäläisille, että se, mitä Venäjä on nyt tekemässä, ei ole ok. Kansainvälinen olympiakomitea KOK suositti lisäksi maanantain aikana kaikkia urheilun kansainvälisiä lajiliittoja sulkemaan venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat kaikista kilpailuistaan.

Maailmancup jatkuu sekä maastohiihdossa että mäkihypyssä tällä viikolla Norjassa. 

Lue myös:

    Uusimmat