Renault esitteli mallistonsa uuden lippulaivan

Renaultin malliston isoimman sedanin paikan ottaa Euroopassa nyt Talisman. Aasian markkinoilla nimi on ollut käytössä jo vuosia.

Viimeisten vuosien aikana Renault Lagunan ehtynyt myynti vaati normaalia malliuudistusta isompia toimenpiteitä. Renault päätti tuoda mallistonsa lippulaivan markkinoille Eurooppalaisittain uudella nimellä. Uusi malli tunnetaan nimellä Talisman. Samaa nimeä on käytettyä muutamia vuosia Aasian markkinoilla saman kokoluokan autosta, mutta nyt nimi rantautuu ensimmäistä kertaa Eurooppaan.

Uusi Talisman on iso perinteinen sedan. Kokonaispituutta autossa on 4,85 metriä, leveyttä 1,87 ja korkeutta 1,46 metriä. Varsin pitkä 2,81 metrin akseliväli lupailee hyvää takatilojen suhteen. Kokoluokassaan tavaratila on iso; hieman yli 600 litralla.

Uutuus rakentuu Renault-allianssin käyttämälle modulaariselle CMF-pohjalevylle. Talisman jakaa siis paljon alustan komponentiikkaa uuden tila-auto Espacen kanssa.

Ulkoilmettä hallitsee pysty keula ja suuri Renaultin merkki. Vyötärölinja kulkee korkealla, mikä tekee kokonaisuudesta massiivisen ja jämäkän näköisen. Linja nousee loivasti taaksepäin edetessä ja viirumaisiksi muotoillut takavalot tekevät leveän vaikutelman.

Pellin alta löytyvät Renaultin uusimmat Euro 6 -päästönormit täyttävät moottorit. Tarjolla 150 ja 200 hevosvoimaiset Energy TCe -bensiinimoottorit, joiden parina toimii aina 7-portainen kaksoiskytkinvaihteisto. Energy dCi-dieseleitä on tarjolla kolme: 110, 130 ja 160 hevosvoimaiset versiot. Kaksi pienempää tulevat tarjolle sekä 6-portaisella manuaalilla että 6-portaisella kaksoiskytkinvaihteistolla, kun taas tehokkain on aina varustettu 6-portaisella kaksoiskytkinvaihteistolla.

Talismaniin on tarjolla perinteiset nykypäivän turvallisuus- ja mukavuusvarusteet kuten aktiivinen vakionopeudensäädin automaattisella hätäjarrutuksella, LED-ajovalot ja HUD-tuulilasinäyttö. Viihdejärjestelmää hallitaan versiosta riippuen keskikonsolissa sijaitsevasta 4,2-8,7-tuumaisesta näytöstä. Etupenkkiläisille on tarjolla 10 suutaan säätyvät penkit, jotka ovat varustettu tuuletuksella ja hieronnalla.

Malliin tulee myös saataville 4Control-nelipyöräohjaus, aktiivinen iskunvaimennus sekä Multi Sense -nimellä kulkeva ajotilan valinta. Asetuksina ovat Comfort, Sport, Eco ja Neutral, ja niiden vaihtaminen vaikuttaa nelipyöräohjauksen, iskunvaimennuksen, vaihteiston sekä moottorin toimintaan.

Talisman on Renaultille hyvin tärkeä malli. Kilpailu tässä Euroopassa erittäin suositussa kokoluokassa tulee olemaan kovaa, sillä vastaan asettuvat muun muassa hiljattain uudistuneet Volkswagen Passat, Skoda Superb sekä Ford Mondeo.

Uutuus esitellään yleisölle syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä, jonne tulee mukaan myös Talisman Estate -farmariversio. Ensimmäiset ajokokemukset ovat odotettavissa syksyn aikana.

Lue myös:

    Uusimmat