Mainos

Remontit pitää jatkossa ilmoittaa taloyhtiölle

Monen kerros- ja rivitaloasukkaan eläminen muuttuu tänään voimaan astuvan asunto-osakeyhtiölain myötä.

Uusi laki kasvattaa taloyhtiön asukkaan kustannuksia ja vastuuta monella tapaa. Asukkaan pitää esimerkiksi tehdä kirjallinen ilmoitus taloyhtiölle, mikäli hän aikoo tehdä remonttia asunnossaan. Taloyhtiön eli hallituksen tai isännöitsijän tulee puolestaan tiedottaa osakasta siitä, mitä remontti-ilmoituksessa pitää lukea.

Asukas myös maksaa tästä lähtien remontin valvonnan itse. Sen sijaan taloyhtiön hallitus sopii isännöitsijän kanssa, kuka remontin valvoo.

Valvontakuluihin lasketaan paitsi itse valvontakäynnit, myös remontti-ilmoituksen käsittely yhtiössä. Taloyhtiön osakkaan maksamat valvontakulut saattavatkin nousta jopa useisiin satoihin euroihin remontin suuruudesta ja valvonnan tarpeesta riippuen.

Uusi asunto-osakeyhtiölaki lisää myös hallituksen työtaakkaa. Remontti-ilmoitusten käsittelyn lisäksi hallituksen pitää säntillisesti suunnitella tulevia korjauksia. Taloyhtiön hallituksen on esitettävä yhtiökokouksessa vuosittain kirjallinen arvio siitä, mitä kunnostuksia talossa on lähivuosina tehtävä.

Noin puolet suomalaisista asuu asunto-osakeyhtiössä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.