Mainos

Relander vangittiin

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Soneran ex-toimitusjohtajan Kaj-Erik Relanderin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

Keskusrikospoliisi vaati eilen Relanderin vangitsemista. Relander oli vangitsemisoikeudenkäynnissä paikalla yhdessä asianajajansa Jussi Savosen kanssa. Savosen mukaan Relander kiistää kaikki häneen kohdistetut epäilyt. Käräjäoikeus käsitteli vangitsemista Pasilan poliisitalossa suljetuin ovin yli kaksi tuntia. Tilaisuus oli vangitsemisoikeudenkäynniksi harvinaisen pitkä, ja merkittävä osa siitä kului tuomarin harkitessa päätöstään. Esimerkiksi tiistaina vangittujen soneralaisten tapauksia käsiteltiin molempia noin puoli tuntia.

Soneran entinen toimitusjohtaja sekä saapui oikeussaliin että lähti sieltä takakautta. Hän istui salin etuosassa selin toimittajiin. Relanderin suhtautumisesta vangitsemispäätökseen ei siis voitu juuri tehdä havaintoja.

Kaj-Erik Relander joutuu Pasilasta Vantaan poliisivankilaan tai tarpeen mukaan Vantaan vankilaan. Vangitsemisen jatkuminen täytyy seuraavaksi ottaa esille viimeistään 13. joulukuuta tai Relander on päästettävä vapaaksi. Relander on ollut pidätettynä tiistaista lähtien.

Vangittuna on nyt kolme soneralaista. Jo aiemmin tällä viikolla vangittiin Soneran viestintä- ja sijoittajasuhteista vastannut johtaja Jari Jaakkola ja integraatiojohtaja Henri Harmia. Heitä epäillään Relanderin tavoin törkeistä viestintäsalaisuuksien loukkaamisista.

Vangittuna ollut Soneran yritysturvallisuusjohtaja Juha E. Miettinen vapautettiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä. Miettisen lisäksi soneralaisista on vapautettu yksi vangittuna ollut mies ja yksi nainen. Soneran epäillään väärinkäyttäneen teletunnistetietoja vuosina 2000-2001.

Pidätettynä olevan Relanderin kuulusteluja jatkettiin torstaina. Keskusrikospoliisin apulaisjohtajan Jari Liukun mukaan Relander on ollut kuulusteluissa yhteistyöhaluinen. Yhteistyöhalua osoitti Liukun mielestä muun ohella vapaaehtoinen saapuminen kuulusteluihin.

Esitutkinta on Liukun mukaan sujunut suunnitelmien mukaan. Se pitäisi saada valmiiksi viimeistään 15. tammikuuta, joka on asetettu takarajaksi syytteen nostolle.

Liukku ei kuitenkaan ole yhtään varma siitä, että tutkimukset valmistuvat määräaikaan mennessä.

-15.1. on ensimmäinen välietappi, mutta sitä voi pitää aika optimistisena lähtökohtana. Sitä määräpäiväähän tietenkin voidaan jatkaa sitten, sanoo Liukku.

(MTV3-STT)

Katso myös Jarkko Sipilän juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 30.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.