Mainos

Reini toimitti vastineensa työministeriöön

Virastaan pidätetty valtakunnansovittelija Jorma Reini toimitti tänään oman kirjallisen vastineensa työministeriöön. Ministeriö valmistelee parhaillaan Reinin irtisanomista. Työministeriö ei halunnut paljastaa Reinin vastineen sisältöä.

Työministeriöstä kerrottin kuitenkin , ettei Reini ole itse irtisanoutunut ainakaan toistaiseksi. Työministeriössä arvioitiin, ettei Reinin virkasuhteen purkaminen tule valtioneuvoston käsittelyyn ennen kuin Reiniä vastaan nostettua syytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 16. tammikuuta. Irtisanomista ei kuitenkaan ole sidottu oikeuden päätökseen. Ratkaisun tekemiseen tarvitaan vielä aikaa, koska valmistelu on viivästynyt joulunpyhien takia, ministeriöstä kerrottiin.

Reiniä syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelystä ja vahingonteosta. Hän on ollut pidätettynä virastaan 5. joulukuuta lähtien. Työministeri Liisa Jaakonsaari ilmoitti lisäksi juuri ennen joulua, että ministeriö ryhtyy valmistelemaan irtisanomista, jos Reini ei itse irtisanoudu. Jaakonsaaren mukaan Reini ei enää nauti sellaista luottamusta ja arvostusta, jota valtakunnansovittelijan viran hoitaminen edellyttää.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.