Mainos

Reilun kaupan edistämispalkinto presidentti Haloselle

Reilun kaupan ydistys palkitsi tänään presidentti Halosen tämän työstä reilun kaupan edistämiseksi.

Presidentti Haloselle on myönnetty Reilun kaupan edistämispalkinto.


Tasavallan presidentti Tarja Haloselle on myönnetty tämänvuotinen Reilun kaupan edistämispalkinto. Palkinnon perustelujen mukaan presidentti Halonen valittiin palkittavaksi, koska hän on henkilökohtaisella esimerkillään edistänyt Reilun kaupan vakiintumista Suomessa.

Halonen oli esimerkiksi viime vuosikymmenen lopulla puheenjohtajana Kansainvälisessä solidaarisuussäätiössä, joka oli mukana perustamassa Reilun kaupan edistämisyhdistystä. Lisäksi Halonen on useissa kansainvälisissä ja kotimaisissa yhteyksissä osoittanut kannattavansa Reilun kaupan periaatteita, joihin kuuluu kehitysmaiden viljelijöiden ja työntekijöiden aseman parantaminen.

Palkinto luovutettiin Haloselle Presidentinlinnassa. Palkintoon kuuluu kunniakirjan lisäksi tuotekori, joka sisältää lähes kaikkia myynnissä olevia Reilun kaupan tuotteita kuten kahvia, teetä, kaakaota, banaania, suklaata, sokeria ja hunajaa.

Reilun kaupan kunniamaininnan saivat pellolainen lukiolainen Jenna Enbuska ja pääkaupunkiseudun yliopisto- ja opiskelijaravintolaketju UniCafe. Reilun kaupan edistämispalkinto myönnettiin nyt kolmannen kerran. Kaksi aiempaa palkinnon saajaa ovat Kirkkojen kansainvälinen vastuuviikko ja Tampereen Leinolan koulun Afrikan helmi -yhdistys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.