Rehn: Turkin uudistuspolitiikka säästöliekillä

Turkilla on kehitettävää muun muassa sananvapauden sekä naisten oikeuksien suhteen, toteaa EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn. Komissio antaa lokakuun lopulla arvionsa siitä, miten Turkki on edennyt jäsenyysehtojen täyttämisessä.

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn arvostelee Turkin hidastelua oikeusvaltion luomisessa. Rehn arvioi, että maan uudistuspolitiikka näyttää olevan säästöliekillä.

- Sananvapautta, kansalaisten oikeuksia, naisten oikeuksia, ammattiliittojen ja uskonnollisten yhteisöjen oikeuksia täytyy edelleen vahvistaa, jotta Turkin jäsenyysprosessi voi jatkua. Samalla Turkin on myös kunnioitettava sitoumuksiaan Kyproksen suuntaan, Rehn sanoo.

Komissio antaa lokakuun lopulla arvionsa siitä, miten Turkki on edennyt jäsenyysehtojen täyttämisessä. Rehnin mukaan ei kuitenkaan voida vielä pitää todennäköisenä, että vaikeudet johtaisivat Turkin neuvottelujen katkeamiseen.

- Jos Turkki pitää kiinni sitoumuksistaan ja käynnistää uudistukset uudelleen, ei ole mitään syytä minkä takia neuvottelujen pitäisi katketa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat