Red Bullin tulokaskuljettaja pääsemässä lupaavaan vauhtiin, pystyykö jo haastamaan Max Verstappenin? – "Puhumme aika kovasta tempusta"

F1-live: Formuloiden isoimmat puheenaiheet Meksikon GP:n alla 15:58
MTV Uutiset Livessä ennakoitiin tulevan viikonlopun Meksikon GP:tä.

Kesken kauden Red Bullin ohjaksiin hypännyt Alexander Albon on ajanut uuden tallinsa riveissä takuuvarmasti. Thaimaalaiskuskin uran ensimmäinen palkintokorokesija on kuitenkin vielä kovan työn takana.

Albon aloitti ensimmäisen F1-kautensa maaliskuussa Toro Rossolla, mutta kesätauon aikana 23-vuotias kuljettajalupaus nostettiin Red Bullille. Albon on ajanut viidessä kisassa tasaisesti kuuden parhaan joukkoon, mikä on huomattavasti paremmin kuin alkukaudella Red Bullilla ajanut Pierre Gasly.

Albon ajoi Japanissa F1-uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen, kun hän ohitti ruutulipun neljäntenä. Albonin uran ensimmäinen palkintosija on kuitenkin vielä kovan työn alla, koska Mercedes ja Ferrari ovat tällä hetkellä selkeästi Red Bullia nopeampia. Lisäksi tallitoveri Max Verstappen on yksi sarjan parhaimpia kuljettajia.

– Podiumin metsästys on mahdollinen, mutta erittäin vaikeaa. Vaikka pystyisit taistelemaan kolmen joukkoon ajamisesta, lähtökohtaisesti sinun täytyy voittaa myös tiimikaveri, eikä Max Verstappenin voittaminen ole helppoa, Juusela painottaa.

Albon on onnistunut päihittämään Verstappenin Red Bullilla jo kolmesti, mutta jokaisella kerralla Verstappen on joko keskeyttänyt tai lähtenyt kisaan takarivistä. Albon onnistui haastamaan Verstappenin vahvasti Japanin aika-ajoissa, mutta kilpailuissa Verstappen on ilman ongelmia ajaessaan ollut vielä toistaiseksi nopeampi.

Jos Albon pystyy päihittämään Verstappenin myös puhtaasti radalla, aiheuttaisi se varmasti päänvaivaa Red Bullin varikkomuurilla.

– Sinä päivänä, kun Albon on ihan puhtaasti ajamalla nopeampi kilpailussa kuin Verstappen, se on kova temppu. Silloin ravistellaan jo Red Bullin organisaation hierarkiaa, jos Albon on nopeampi ajamalla kuin Verstappen. Sitten puhumme aika kovasta tempusta, Juusela lataa.

Lue myös:

    Uusimmat