Vanhat kaunat unohdettu? Esteban Oconin kokemat oharit selvitettin F1-tiimien välillä

Jo kerran aiemmin Esteban Oconin kohdalla lupauksensa pettänyt Renault-pomo Cyril Abiteboul kertoo osapuolten unohtaneen menneet uuden yhteistyön alkaessa.

Renault tiedotti elo-syyskuun vaihteessa tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Oconin kanssa, joka siihen asti oli metsästänyt Valtteri Bottaksen paikkaa Mercedes-tallissa.

Ranskalaiskuski kuului aiemmin Renault’n suojatteihin, jolla piti jo olla varma kisapaikka kaudelle 2019, mutta nopeat käänteet saivat tallipomo Abiteboulin syömään sanansa ja valitsemaan tarjolle tulleen Daniel Ricciardon nuorukaisen tilalle.

Vuotta myöhemmin Ocon oli kuitenkin edelleen tarjolla, kun Renault halusi hänet Nico Hülkenbergin korvaajaksi. Tapauksesta ei Abiteboulin mukaan jäänyt mikään kaivelemaan osapuolten välille.

– Meillä oli silloin mahdollisuus hankkia Daniel ja kun se tapahtui, meidän piti reagoida nopeasti, Abiteboul selvittää Motosport-Totalin mukaan.

– Mahdollisuus saada Ricciardon kaltainen kuski ei tule vastaan joka päivä, ja me vain käytimme sen tilaisuuden. Olen tyytyväinen siihen, että saimme kaiken järjestykseen Estebanin, Renault’n, Mercedeksen ja Toto (Wolffin) kesken.

Ocon jäi vielä vuodeksi Mercedeksen varakuljettajaksi menetettyään paikkansa Force Indian, nykyisen Racing Pointin kisakuskina. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff teki tämän jälkeen ison työn löytääkseen uuden ladun suojatilleen.

– Vaikka jokin menee jonkun kannalta huonosti, voin ajatella sitä toisen kannalta, vaikken olisi samaa mieltä, Wolff kommentoi päätöstä.

– Se auttaa ymmärtämään, miksi päätöksiä tehdään. Tulemme henkilökohtaisesti hyvin toimeen keskenämme, ja kunnioitan Cyrilin päätöstä sekä hänen tahtoaan tehdä tiimistään parempi.

Lue myös:

    Uusimmat