Max Verstappenilta erikoinen lausunto – kehottaa tallikaverikseen pyrkivää pysymään tiimissään: "Voi yrittää muttei onnistu"

Red Bullilla selvän ykköskuljettajan aseman saavuttanut Max Verstappen neuvoo Italiassa yllättävään F1-voittoon ajanutta Pierre Gaslya pysyttelemään aloillaan kakkostiimi AlphaTaurilla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Gasly järjesti viime sunnuntaina Monzassa todellisen jättipaukun, kun hän onnistui pääsemään onnekkaiden käänteiden jälkeen kisan johtoon ja sen jälkeen vielä pitämään McLarenin Carlos Sainzin takanaan voittokamppailussa.

Uran ensimmäinen voitto oli 24-vuotiaalle ranskalaiselle mahtava hyvitys vuoden takaisista kärsimyksistä, kun Red Bull pudotti hänet kesken ensimmäisen kauden takaisin Toro Rossolle, nykyiselle AlphaTaurille.

Gasly on kertonut jälkikäteen Red Bullilla kohtaamistaan ongelmista, joiden takia hän ei tuntenut saavansa kovinkaan hyvää mahdollisuutta kamppailla Verstappenin tallikaverina. Nyt tehtävää hoitava Alexander Albon on vastaavissa ongelmissa.

Verstappenin mukaan Gaslyn ura ei kuitenkaan nouse liitoon Red Bullille palaamalla.

– Kuka tahansa voi tulla takaisin ja yrittää uudelleen, mutta he eivät onnistu siinä, Verstappen tokaisi uutistoimisto Reutersin haastattelussa Mugellossa.

Ylimieliseltä ja röyhkeältä kalskahtava kommentti viittaa siihen, ettei Red Bull pysty vielä hetkeen kamppailemaan Mercedestä vastaan kisavoitoista, mutta toisaalta muut uhkaajat ovat kaukana takana. Siksi Alboninkaan heikko pistesaldo ei vahingoita tiimiä.

– Tällä hetkellä emme taistele mestaruudesta, joten sillä ei ole oikeastaan väliä, Verstappen sanoo.

– Se oli oikeastaan heti alusta alkaen menetetty mahdollisuus. Mercedeksen dominoidessa alkua sitä eroa oli erittäin vaikea kuroa kauden aikana kiinni. Nyt kyse on minusta vain kolmostilaan tyytymisestä.

Verstappen on ajanut kauden kahdeksassa kisassa yhden voiton ja myös joka kerta palkintopallille, kun on päässyt maaliin asti. Siitä huolimatta hän ei elättele enää toiveita yhdestäkään voitosta tällä kaudella.

– Tällä hetkellä puhtaasti vauhdin puolesta ei (ole odotettavissa) yhtäkään, Verstappen näkee.

Hollantilainen näkee myös Mercedeksen eduksi tilanteen, jossa tiimi pystyy ylivoimaisessa johdossa suuntaamaan paukkujaan seuraavaan vuoteen jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Red Bull ei sen sijaan pysty hyödyntämään kausien alkuja riittävällä tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat