Yksi F1-kalenterin yleisömagneeteista sai kylmää vettä niskaansa – viranomaisilta tympeä arvio USA:n GP:tä silmällä pitäen

4:27
Valtteri Bottas voitti USA:n GP:n viime vuonna. Lewis Hamilton varmisti kuudennen maailmanmestaruutensa.

Austinissa, Teksasissa ajettavan Yhdysvaltain F1-osakilpailun tilanne näyttää koronavirustilanteen vuoksi vaikealta. Terveysviranomaisten arvion mukaan on epätodennäköistä, että kaupungissa saisi järjestää tänä vuonna suuria yleisötapahtumia.

Yhdysvaltain GP on merkattu kisakalenterissa lokakuun 25. päivälle, ja tuoreen tiedon valossa on enemmän kuin todennäköistä, että kilpailu joudutaan parhaassakin tapauksessa ajamaan tyhjille katsomoille.

Austinissa on tällä hetkellä sallittu vain alle 10 hengen kokoontumiset, ja F1-näyttämönä toimiva Circuit of the Americas on suljettuna. Viime vuonna GP-viikonloppuun osallistui paikan päällä kaikkiaan 268 000 ihmistä, neljänneksi eniten kaikista 21 osakilpailusta.

Kaupungin johtavan terveysviranomaisen virkaa hoitava toimiva Mark Escott sanoo Motorsportin mukaan, että yleisötapahtumien järjestäminen ei ole tärkeysjärjestyksessä kovinkaan korkealla.

– Ne lopetettiin ensimmäisenä, ja niiden osalta arkeen palataan viimeisenä. Työstämme parhaillaan suunnitelmaa, jotta voisimme ennakoida, mikä on järkevää. Tällä hetkellä ei ole mitään viitteitä siitä, että voisimme alentaa riskitasoa joulukuun loppuun mennessä niin, että voisimme sallia suurten, yli 2 500 ihmisen yleisötapahtumien järjestämisen.

Ecott kuitenkin myöntää, että mikäli epidemia kehittyy suotuisaan suuntaan, tilannetta voidaan arvioida uudelleen.

Kisajärjestäjien kannalta huolta aiheuttaa myös se, että Yhdysvaltain GP on perinteisesti saanut osavaltiolta merkittäviä avustuksia maksaakseen järjestelyoikeuksista perittävän useiden kymmenien miljoonien eurojen suuruisen summan.

Viranomaisten tuoreiden arvioiden pohjalta julkisten avustusten saaminen näyttää tällä hetkellä epätodennäköiseltä.

F1-kauden alusta on toistaiseksi peruttu tai myöhäistetty kaikkiaan 10 osakilpailua. Kausi yritetään aloittaa 5. heinäkuuta Itävallassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja