Red Bullin F1-kuskipeli käy kovilla kierroksilla – konkarikuski toppuuttelee: "Sauma hyvin, hyvin pieni"

Red Bullin F1-tallin neuvonantajan Helmut Markon lausunnotNico Hülkenbergin tai Sergio Perezin mahdollisesta kiinnittämisestä ovat saaneet käyntiin aivan uudenlaista säpinää kuskimarkkinoilla. Hülkenbergin mukaan siirto huipputiimiin on kuitenkin vielä kaukana.

Hülkenberg, 33, näytti jo hukanneensa viimeisen tilaisuutensa F1-palkintopallin saavuttamiseen, kun Renault näytti hänelle ovea viime kauden jälkeen. Saksalaiskuski jäi ilman sopimusta, mutta on tällä kaudella palannut radalle Racing Point -tallin tuuraajana.

Samalla 182 osakilpailun mies on nostettu huhuissa jopa taistelemaan paikasta Red Bullin ensi kauden kuljettajaksi. Tiimi on joutunut pettymään kerta toisensa jälkeen nuoriin kasvatteihinsa – viimeksi Alexander Albonin kohdalla – minkä seurauksena yhtiö on väläytellyt poikkeuksellisesti akatemiansa ulkopuolisen kokeneen kuljettajan kiinnittämisen mahdollisuutta.

Tästä muun muassa neuvonantaja Helmut Marko antoi jo lausuntonsa, jonka mukaan sekä Hülkenberg että Perez olisivat vapaina. Hülkenbergin mukaan sopimus on kuitenkin vielä kaukana.

– Minusta se sauma on hyvin, hyvin pieni. Tiedämme vanhastaan, että Red Bull seisoo aina Red Bull -kuskien takana, Hülkenberg kommentoi Motorsport-Totalille.

Haas epärealistinen, Alfa Romeolle isompi mahdollisuus

Hülkenberg on tuurannut sekä Perezia että Lance Strollia Racing Pointilla näiden sairastumisten aikana. Hyvät otteet heikolla valmistautumisella eivät ole saksalaiskuskin mukaan juuri muuttaneet hänen arvoaan kuskimarkkinoilla.

– Mikään ei oikeastaan ole muuttunut. Ei minulle annettu suoraan mitään sopimustarjousta nenäni eteen, Hülkenberg kommentoi ajamiaan kisaviikonloppuja.

– Ei suorituskyky aina ole se, joka ratkaisee. On myös muita tekijöitä, jotka näyttelevät isoa roolia, hän lisää.

Vapaista tallipaikoista Hülkenberg pitää amerikkalaistalli Haasille siirtymistä ”epärealistisena”, mutta Kimi Räikkösen Alfa Romeo -tallista hän puhuu pitempään.

– Ei sitä tiedä. Aika näyttää. Pitää vain olla vähän kärsivällisempi, mutta rehellisesti sanottuna olen myös aika huoleton asian suhteen. Jos se ei toteudu, niin se ei toteudu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja