Red Bull -pamppu väittää: Kimi Räikköselle valmisteltiin varotoimenpiteenä uutta tallikaveria – "Mick Schumacher oli päästä ajamaan ensimmäisen F1-osakilpailunsa"

Kuljettajien terveysmurheet ja epäselvät koronatestien tulokset aiheuttivat F1-tallien edustajille päänvaivaa Nürburgringillä ajetun Eifelin GP:n alla.

Heinä-elokuun vaihteessa koronatarunnan saanutta Sergio Péreziä Racing Pointilla tuurannut Nico Hülkenberg kutsuttiin taas pikahälytyksellä hätiin, kun Pérezin tallikaveri Lance Stroll kärsi Nürburgringillä mahataudista.

Hülkenberg hyppäsi RP20-auton rattiin kylmiltään suoraan aika-ajohin. Hän jäi viimeiseen lähtöruutuun, mutta nousi sunnuntain kilpailussa komeasti pisteille, kahdeksannelle sijalle.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko tiesi kertoa, että he olivat olleet Hülkenbergiin yhteydessä jo perjantaina, kun Alexander Albonin ensimmäisen koronatestin tulos oli osoittautunut epäselväksi. Ajatuksena oli, että mikäli varmistukseksi tehdyn toisen testin tulos olisi positiivinen, Hülkenberg ajaisi Max Verstappenin rinnalla Red Bullilla, mutta näin ei siis lopulta käynyt.

Eivätkä Markon paljastukset tähän loppuneet.

Hänen mukaansa Alfa Romeo oli Antonio Giovinazzin kanssa samassa tilanteessa kuin Red Bull Albonin kanssa. Mikäli Giovinazzin toinen testitulos olisi ollut positiivinen, hänen korvaajansa olisi Markon mukaan ollut Mick Schumacher.

Schumacherin oli määrä ajaa Nürburgringillä uransa ensimmäinen virallinen F1-sessio Alfa Romeon autolla ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa, mutta kun perjantain molemmat harjoitukset peruttiin surkean sään vuoksi, Schumacherin F1-debyytti siirtyi tulevaisuuteen.

– Mick oli päästä ajamaan ensimmäisen F1-osakilpailunsa, mutta Giovinazzin toinen testi oli negatiivinen, Marko sanoi saksalaiselle Sport1-kanavalle GP Blog -sivuston mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja