Uutinen lähellä: F1-tuuraajaksi huhuttu ex-kuski nähty varikolla – revittiin asiantuntijan tehtävistä koronatesteihin

Muutamat F1-varikolla kisaviikonloppuun valmistautuvat toimittajat kertovat nähneensä Racing Pointin kisakuskiksi huhutun Nico Hülkenbergin Silverstonen rata-alueella. Sinne hänen piti joka tapauksessa tulla, mutta nyt rooli näyttää vaihtuneen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Racing Point -talli joutui torstai-iltana aloittamaan uuden kuljettajan etsinnän, kun meksikolaisen Sergio Pérezin koronavirustesti osoitti positiivista tulosta. Tiimille tuli kiire, esillä Silverstonessa ajetaan ensimmäiset harjoitukset perjantaina kello 13 Suomen aikaa.

Mediassa todennäköisimmiksi vaihtoehdoiksi nostettiin Racing Pointin käytössä olevat Mercedeksen varakuskit Esteban Gutierrez ja Stoffel Vandoorne sekä viime kauteen asti Renault’lla ajanut Nico Hülkenberg.

Valinta näyttää nyt osuneen huomattavasti eniten kokemusta omaavaan Hülkenbergiin. 32-vuotiaan saksalaisen on perjantaina nähnyt Silverstonen varikolla ainakin Motorsport.comin toimittaja Adam Cooper.

– Voisin vannoa, että näin äsken Nico Hülkenbergin. Miksiköhän hän on täällä…? Cooper kirjoitti Twitteriin.

Saksalaisen RTL-kanavan mukaan asialle on luonnollinen selitys, sillä Hülkenbergin piti alun perinkin olla paikalla sen kommentaattorina. Nyt rooli on kuitenkin vaihtunut.

– Hülkenberg vahvisti RTL:lle, että hän kiipeää Britannian GP:ssä koronavirukseen sairastuneen Sergio Perezin auton ohjaamoon. Tämä riippuu siitä, että hän itse antaa negatiivisen Covid-19-testin, saksalaiskanava kertoo nettisivuillaan.

Hülkenberg ajoi aiemmin Force Indialla tunnetussa tiimissä viisi vuotta välillä 2011–12 ja 2014–16. Hänen lähtönsä jälkeen talli sai uuden pääsponsorin BWT:n, jonka tulo muutti autot pinkinvärisiksi. Saksalaiskuski ehti vitsailla muutoksen kustannuksella siirryttyään Renault’lle, mikä näyttäytyy nyt hiukan kiusallisessa valossa.

– Nyt viimeinkin ymmärrätte, miksi lähdin Force Indialta, Hülkenberg naljaili auton ulkomuodolle.

Tänään Hülkenberg saa puolestaan pukea pinkit ajohaalarit ylleen.

Lue myös:

    Uusimmat