Red Bull on valmis haastamaan Mercedeksen – talli selvitti autojaan vaivanneet ongelmat: "Löydämme ratkaisun"

Red Bullista povattiin viime viikonloppuna Itävallassa ajetun F1-kauden avausosakilpailun mustaa hevosta, mutta talli joutui lopulta poistumaan kotiradaltaan tyhjin käsin, kun sekä Max Verstappen että Alexander Albon keskeyttivät teknisen vian vuoksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappen keskeytti 11. kierroksella toiselta sijalta, Albon taisteli kilpailun loppuhetkillä kärkisijoista, mutta kolarointi Lewis Hamiltonin kanssa pudotti thaimaalaisen joukon hännille, ja 69. kierroksella myös hänen autonsa hyytyi radan varteen.

Tallipäällikkö Christian Horner harmitteli Verstappenin keskeytystä heti tuoreeltaan, sillä voittoon ajanut Mercedeksen Valtteri Bottas kärsi kilpailun aikana teknisistä ongelmista; jos Red Bullin ja Hondan luotettavuus olisi ollut viime vuoden tasolla, Verstappen olisi ollut todella lähellä kolmatta peräkkäistä Itävallan-voittoaan.

Albon puolestaan uskoi vakaasti, että olisi voittanut kisan ilman Hamiltonin 61. kierroksella aiheuttamaa kolaria.

Hornerin mukaan tallin autoihin iskenyt tekninen vika liittyi Hondan moottoriin, ja ongelma oli tallille tuttu jo ennestään. Nyt Red Bull ja Honda ovat saaneet selville vian täsmällisen aiheuttajan.

– Olemme käyneet osia läpi yksitellen, ja näyttää siltä, että moottorin vauhtipyörässä on ollut ongelma. Tarkistamme nyt kaikkia osia varmistaaksemme, että tiedämme, mistä tämä ongelma aiheutui ja miten se pystytään estämään tulevaisuudessa, Horner sanoi GP Today -sivuston mukaan Red Bullin omistamalla Servus TV -kanavalla.

– Teemme Hondan kanssa kovasti töitä löytääksemme ongelmaan ratkaisun ennen viikonloppua, ettei se toistuisi enää toisessa kisassa. Tiedämme nyt, missä ongelma on, ja löydämme ratkaisun.

Lue myös:

    Uusimmat