F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bullin riveistä uhmakasta tekstiä – Valtteri Bottaksella olisi ollut kuumottavat paikat?

1:51
Red Bullin Max Verstappenin kisa päättyi tekniseen vikaan.

Red Bullin riveistä on annettu useampia lausuntoja, joiden mukaan Mercedeksen voittajakuski Valtteri Bottas olisi ollut lyötävissä F1-kauden avauskisassa Itävallassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

GP:n lopulta teknisen vian myötä keskeyttänyt Red Bullin Alexander Albon putosi joukon hännille yritettyään ohittaa kisassa toisena ollutta Mercedeksen Lewis Hamiltonia. Albonista tuntui, että hän "olisi voinut voittaa kisan".

1:51
Alexander Albon osui Lewis Hamiltoniin ja putosi joukon hännille.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner käänsi puolestaan katseensa tallin tähtikuski Max Verstappeniin, jonka kisa Red Bullin kotiradalla päättyi teknisen vian myötä jo varhain. Kaksi edeltävää Itävallan GP:tä voittanut Verstappen oli ollut kilpailun alkupuolella toisena, Valtteri Bottaksen takana.

– Näen, että voitto olisi voinut olla Maxin hyppysissä. Hän piti vauhtia Valtterin kanssa, Horner sanoi RaceFans-sivuston mukaan.

– Pystyitte näkemään, että Bottaksella alkoi olla rengasongelmia stintin loppua kohden. Olisimme pysähtyneet ja ottaneet kovat renkaat, kuten kaikki tekivät. Ja olisiko Mercedes pysynyt toisen turva-auton aikana ulkona? Olisimme tehneet toisella lailla, mitä ikinä he olisivat tehneet.

Tiimiradioviesteistä selvisi, että Mercedes-kuskit Bottas ja Hamilton kärsivät kisan kuluessa sensoriongelmista vaihteiston osalta.

Horner myönsi, että tapahtumien kehityksestä ei olisi voinut olla varma, mutta strategisesti Red Bull oli hänen mukaansa soitimella.

– Olimme vahvoja. On sääli, ettemme saaneet pisteitä siitä.

Hornerin mukaan Red Bull tutkii autojen ongelmat yhdessä moottoritoimittaja Hondan kanssa ja kertoo päätelmistä mahdollisimman pian. Verstappenin tapauksessa oli hänen mukaansa kuitenkin kyse uudenlaisesta viasta.

Sesonki jatkuu tulevana viikonloppuna samalla Red Bull Ringin radalla Itävallassa.

2:19
Valtteri Bottas toivoo vaihteisto-ongelmien ratkeavan ensi viikonlopuksi: "Luottoa löytyy."

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja