Rebekka ja Joonatan hämmästyivät, kun raappa meni Kian takaikkunasta läpi – "Eihän tällaista pidä uudelle autolle tapahtua"

Skrapa meni auton takalasista läpi 0:31
Kemiläinen Rebekka Mitrunen ja hänen miehensä Joonatan yllättyivät, kun jääraappa meni uuden Kia Rion takalasista läpi tiistaiaamuna 16.11.2021.

Puoli vuotta vanhan Kian takalasi meni murusiksi tiistaiaamuna Kemissä.

Kemiläinen Rebekka Mitrunen kertoo MTV Uutisille, että maanantain ja tiistain välisenä yönä Kemissä oli ollut vain muutama aste pakkasta, aamukuudeltakin vain pari astetta.

Rebekan vielä nukkuessa hänen miehensä Joonatan oli tuttuun tapaan lähdössä töihin. Hän oli laittanut puoli vuotta vanhan Kia Rion käyntiin ja kytkenyt tavanomaiseen tapaan ilmastoinnin, takalasin lämmittimen sekä penkin- ja ratinlämmittimet, ja raapannut auton muut ikkunat odotellessaan takalasin sulamista.

Takalasi ei kuitenkaan ollut ehtinyt täysin sulaa sillä välin, kun Joonatan oli jo saanut auton muut ikkunat puhtaaksi. Hän päättikin raapata hieman myös takaikkunaa.

– Ennen kuin hän kerkesi sen kummemmin raappaa edes liikauttaa, räsähti se lasista läpi, Rebekka sanoo MTV Uutisille.

Joonatanin mukaan hän ei ollut vielä raapannut tai hinkannut takalasia, vaan raappa meni lasista läpi hänen laitettuaan sen takalasia vasten.

Joonatan kävi herättämässä puolisonsa, joka otti jäljistä kuvamateriaalia Instagramiinsa.

– Olen saanut kymmeniä kommentteja tutuilta ja kavereilta, jotka ovat myös ihmetelleet, miten näin voi yhtäkkiä tapahtua, Rebekka toteaa.

Rebekka julkaisi autosta kuvia myös Facebookissa, ja osa kommentoijista oli sitä mieltä, että uusien autojen takalaseihin ei saisi raapalla edes koskea.

– Jos asut Lapissa, etkä talven aikana koske takalasiin, niin siinä kyllä nuoruus äkkiä hupenee, kun odottelet jäiden ja lumien sulavan.

"Tyytyväisenä jatketaan lasiturvan maksamista"

Koska auto on ostettu huhtikuussa uutena, olettivat Rebekka ja Joonatan, että vaurio menisi Kian seitsemän vuoden takuun piikkiin. Pariskunta epäili, että lasissa itsessään olisi ollut jonkinlaista vikaa.

– Eihän tällaista pidä uudelle autolle tapahtua.

Delta Auton vastaus oli kuitenkin tiukka; takuuseen vaurio ei menisi.

Rebekka kertoo, että vakuutusyhtiön korvauspäätöksen kanssa ei sen sijaan ollut minkäänlaista ongelmaa, ja tiistaiaamuna hajonnut takalasi oli jo keskiviikkona vaihdettu uuteen.

– Sai kyllä huokaista helpotuksesta kun omavastuu oli sen verran pieni. Tyytyväisenä jatketaan vakuutuksen ja erillisen lasiturvan maksamista, Rebekka sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat