Mainos

Rc voi viitata "radio control" -sanapariin

Harrastuspiirejä askarruttaa, viittasiko Vantaan Myyrmannin pommista epäillyn miehen nettikeskusteluissa käyttämä tunnus rc "radio control" - termiin, joka tarkoittaa radio-ohjattavaa.

Rc-lyhenne liitetään usein varsinkin suosittuun radio-ohjattavien pienoismallien harrastukseen. Radio-ohjauslaitteella voidaan aiheuttaa mekaanista liikettä pienoismallin ohjausta varten. Tarvittavalla tietotaidolla laitetta voidaan soveltaa myös esimerkiksi jonkun laukaisumekanismin käynnistämiseen.

Vantaan pommin laukaisumekanismia ei vielä tunneta. Keskusrikospoliisi huomauttaa, että kahden kirjaimen yhdistelmä nettitunnuksena voi viitata melkeinpä mihin tahansa. Viime heinäkuussa Helsingissä räjäytettiin autopommi kauko-ohjattavan leikkikalun ohjaimella. Tässä räjähdyksessä kuoli yksi ihminen.

Suomessakin on useita tuhansia rc-harrastajia, joiden väline voi olla pienoismalli autosta, erityyppisistä lennokeista tai veneistä. Pieni osa harrastajista kilpailee, ja näissä lajeissa järjestetään eri sarjoissa kansallisia kilpailuja, innokkaimmat osallistuvat kansainvälisiin kilpailuihin MM-kisoja myöten. RC-kerhoja on kaikissa kaupungeissa ja lennokkien lennätyspaikkoja kerhokentillä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.