Mainos

RAY: Ikärajan valvonta suuri haaste

Raha-automaattiyhdistyksen varatoimitusjohtajan Esko Romppaisen mukaan yksi tapa valvoa raha-automaattien käyttöä voisi olla pankkikortin tyyppinen kortti.

Raha-automaattiyhdistys aikoo esittää peliautomaattien ikärajan nostamista 18 vuoteen vuonna 2011. Asiasta kertoi eilen MTV:n uutiset.

RAY:n MTV:n Huomenta Suomessa tänä aamuna vieraillut varatoimitusjohtaja Esko Romppainen pitää ikärajan valvontaa suurena haasteena. Valvonnassa ollut ongelmia jo nykyisellä ikärajalla.

- Meillä on ehkä Euroopan liberaalein jakelujärjestelmä. Olemme pyrkineet panostamaan valvontaan viime vuosien aikana teknologisesti ja rajaamalla pelipaikkoja. Kassahenkilöille on kehitetty kapuloita, joilla voi kauko-ohjatusti sulkea automaatteja, Romppainen luettelee.

- Me tiedostamme sen, että entistä suurempi haaste tulee olemaan, kun suurempi ikäluokka on siellä rajan takana myöhemmin.

Romppaisen mukaa yksi tapa valvoa raha-automaattien käyttöä voisi olla pankkikortin tyyppinen kortti.

- Maksaessaan tällä kortilla pelaaja joutuu samalla kertomaan mikä ikäraja hänellä on. Hän ei voi pelata, jos ikäraja kortissa on määritelty 18 vuodeksi ja hän itse on nuorempi, Romppainen kertoo.

Selitys raha-automaattien ikärajan nostamiseen vasta vuonna 2011 löytyy käytännön syistä.

- Haluamme varautua tähän asiaan ja suunnitella etukäteen vaadittavat toimenpiteet, kuten peliautomaatin lasissa olevat kyltit. Lisäksi joudumme pohtimaan, miten tätä jakelua sijoituspaikoissa joudutaan muuttamaan, rajaamaan tilat uudelleen tavalla tai toisella, Romppainen selittää.

Ikärajan nosto tekee 30 miljoonan loven RAY:n tämänhetkisiin tuottoihin. Vaje pyritään korvaamaan pelitoimintaa kehittämällä. Romppainen kuitenkin korostaa, ettei rahapelipelaamisessa ole kysymys taloudellisen hyödyn arvoimisesta

- On arvioitava kokonaishyötyjä yhteiskunnan kannalta - myös niitä haittoja joita siitä aiheutuu, Romppainen painottaa.

Romppainen myös muistuttaa, ettei kysymys ole RAY:n tekemistä ratkaisuista, vaan valtiovallan ratkaisuista, joita lainsäätäjä joutuu arvioimaan.

RAY jakaa ennätyssuuren avustussumman

Raha-automaattiyhdistys jakaa ensi vuonna ennätyssuuren avustuspotin. RAY:n hallitus esittää ensi vuodelle yhteensä yli 310 miljoonan euron avustuksia.

Rahoituksen ensi vuoden painopisteitä ovat esimerkiksi vanhustyö, lastensuojelu ja nuorisotyö. Lisäksi rahaa saavat muun muassa päihdeongelmien ehkäisy, mielenterveystyö ja väkivallan ehkäisy.

(MTV3)

Lue myös .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.