Ravitsemusterapeutti kertoo vinkit onnistuneeseen elämätaparemonttiin – "Iso asia"

Ravitsemusterapeutti: näin onnistut elämäntaparemontissa 4:13
Ravitsemusterapeutti Sirpa Soini ottaa kantaa kahteen yleiseen laihdutusmyyttiin.

Ravitsemusterapeutti antoi haastattelussa vinkkejä painonpudotuksen tueksi.

Omiin tapoihin voi joskus olla vaikeaa tehdä muutoksia. Asiaa on ruokatottumusten osalta tutkinut ravitsemusterapeutti Sirpa Soini Terveystalosta. Hän kertoi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa vinkkejä onnistuneeseen elämäntaparemonttiin.

Jos paino menee nopeasti alas, se tulee nopeasti ylös? Entä nouseeko naisen paino väistämättä 40-vuotiaana? Katso yllä olevalta videolta ravitsemusterapeutti Soinin mielipide näistä laihdutusmyyteistä.

Soinin mukaan periaatteessa ja pääntöisesti painonpudotuksessa kyse on siitä, että pitää liikkua enemmän ja syödä vähemmän. 

– Suurelle osalle ihmisistä, jotka haluavat tehdä elämäntaparemontin, tämä toimii, hän kertoo haastattelussa.

Jos ateriakertoja on hyvin vähän, on toimiva keino lisätä ja säännöllistää ateriakertoja. Soini kertoo, että päivän aikana kannattaa syödä viisi kertaa ja pitää annokset kohtuukokoisina. Se on parempi kuin että söisi harvoin ja isoja annoksia.

Nämä seikat yhdistävät painonpudotuksessa onnistuneita

Ravitsemusterapeutti Soinin mukaan on paljonkin tekijöitä, jotka yhdistävät painonpudotuksessa onnistuneita. Elintapojen osalta niitä ovat esimerkiksi se, että nämä henkilöt eivät tupakoi niin paljon ja juovat vähemmän alkoholia. 

Soini kertoo, että onnistuneet keventäjät myös liikkuvat enemmän niin työmatkojen osalta kuin vapaa-aikana. Televisioaikaa heille tulee keskimäärin muita vähemmän, alle kaksi tuntia päivässä.

Ruokavalion suhteen vaikuttaa monikin asia: onnistuneesti painoaan pudottaneet pienentävät annoskokoja ja lisäävät merkittävästi kasvisten määrää ruokavaliossaan.

– Kaikkein keskeisin ja mielestäni isoin ahaa-elämys itsellekin oli karkkien ja pikaruokien todella merkittävä vähentäminen, Soini kertoo.

– Se oli iso asia.

KATSO MYÖS VIDEO: Personal trainerin tehokas treeni – toimittajamme Inka totesi toimivaksi!

Tehokas lihaskuntotreeni –  toimittajamme testasi! 6:08
Videolta näet personal trainerin suunnitteleman tehokkaan lihastreenin!

Lue myös:

    Uusimmat