Pippa Laukka suosittelee painonpudottajia unohtamaan monen suosiman välineen: "En pidä sitä kovin tarpeellisena"

Pippa Laukan vinkit elämäntapamuutokseen 8:15
Lääkäri Pippa Laukka on auttanut useita suomalaisia muuttamaan elämäntapansa parempaan suuntaan. Videolla hän kertoo, mikä auttaa pysymään uusissa elämäntavoissa.

Lääkäri ja Olet mitä syöt –ohjelman keulahahmo Pippa Laukka suosittelee elämäntapamuutosta tekeviä välttämään vaakaa ja tekemään enintään kaksi muutosta kerralla.

Hyvinvointivalmentaja ja lääkäri Pippa Laukka on ohjannut ison määrän suomalaisia kohti parempia elämäntapoja ja nähnyt ammatissaan, mitkä ovat elämäntapamuutosten yleisimpiä kompastuskiviä.

– Ehdottomasti isoin haaste on se, että tavoitteet ovat liian suuria tai liian kaukana. Ajatellaan, että kesään mennessä olen bikinifitness-kunnossa tai en enää ikinä syö herkkuja.

– Pysyvän elämäntapamuutoksen tae on se, että pystyy jatkamaan sitä lopun elämää eli muutokset ovat sen verran pieniä ja tarpeeksi realistisia, että ne ovat mahdollisia.

Laukan mukaan ajattelu kannattaakin kääntää kielletyistä asioista siihen, mitä hyvää voi lisätä elämäänsä.

– Älä mieti, mitä otat pois itseltäsi, vaan aloita vaikka lisäämällä kasviksia tai täsjyväviljoja ruokavalioon. 

– Muista myös konkretia. Ei riitä, että lupaat liikkua enemmän. Lupaa mieluummin, että liikut 30 minuuttia päivässä. Muuta kerrallaan vain kahta asiaa, älä yritä muuttaa kaikkia tapoja kerralla.

Mittanauha käteen

Painonpudotusta tavoittaville Laukka vinkkaa unohtamaan vaa'an.

– En ole vaa'an ystävä, enkä pidä sitä kovin tarpeellisena painonpudotuksessa. Oma silmä ja mittanauha ovat tärkeämpiä painon seurannassa.

– Kaiva esiin mittanauha ja mittaa vyötärönympärys. Jos se huitelee miehillä yli metrissä, niin se kertoo siitä, että vatsassa on liikaa sisäelinrasvaa, joka vaarantaa terveyttä ja altistaa monille sairauksille.

Naisilla samanlainen raja-arvo on 88 senttimetriä.

Laukka neuvoo, että oikea kohta vyötärönympäryksen mittaamiselle on noin yhden tai kahden sormen levyyden verran navan yläpuolelta.

Laukka suosii mittanauhaa, koska hänen mielestään vaaka hallitsee liikaa ihmisen mieltä ja aiheuttaa helposti epäonnistumisen tunnetta. 

Myös mittanauhan lukemasta Laukalla on tärkeä muistutus.

– Se ei kerro mitään ihmisen arvosta. Kaikki me ollaan samanarvoisia.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat