Ravintolasta asunsa vuoksi poistettu Erika Helin nousi otsikoihin maailmalla – ex-missi saanut kohun myötä jopa tappouhkauksia: "Mieluummin olen etukäteen varovainen"

Erika Helin kertoo millaista työtä on OnlyFans 18:41
Erika Helin kertoi elokuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa millaista työtä on OnlyFans

Erika Helinille Ravintola Teatterissa sattunut välikohtaus on saanut kansainvälistä huomiota.

Miss Suomi -kilpailusta vuonna 2018 julkisuuteen tullut sosiaalisen median vaikuttaja Erika Helin nousi taannoin otsikoihin kerrottuaan Instagramissa äkillisesti päättyneestä illanvietostaan Helsingin keskustassa sijaitsevassa Ravintola Teatterissa.

Helin kertoi postauksessaan järjestyksenvalvojan poistaneen hänet yllättäen Teatterista perustellen päätöstä sillä, että Helinillä olisi ollut epäsopiva asu kyseiseen ravintolaan. Helinillä oli tapahtumailtana yllään vaaleanpunainen, sydämin koristeltu pikkutoppi sekä suorat housut.

Helinin kohu sai huomiota paitsi suomalaismediassa niin myös maailmalla. Tapauksesta uutisoivat muun muassa brittilehdet The Sun ja DailyMail, australialainen news.com.au -verkkolehti sekä yhdysvaltalainen New York Post -lehti.

Laajasti mediahuomiota saanut välikohtaus lisäsi liikennettä Helinin someprofiileihin. Hän jakoi äskettäin Instagram-tililleen postauksen, jossa kertoi saaneensa viime aikaisen laajan huomion myötä negatiivisia kommentteja ja jopa väkivalta- ja tappouhkauksia.

– Misogyniasta puheen ollen, minua on uhkailtu väkivallalla ja jopa kuolemalla useammin kuin normaalisti (se on oikeasti yleistä). Miksi? Koska ihmiset ajattelevat minun näyttävän huoralta, Helin kirjoittaa englanniksi postauksessaan.

Helin vahvistaa MTV Uutisille saaneensa kohun jälkimainingeissa ikäviä kommentteja muun muassa sosiaalisen median kanavissa sekä sähköpostitse. Osa kommenteista on lähetetty Helinille yksityisviestinä, osa taas kirjoitettu julkisesti hänen somepostaustensa kommenttikenttiin. 

– Esimerkkinä, joka minulla jäi vahvasti mieleen oli kommentti, jossa oletettavasti mieshenkilö kirjoitti, että jos hän olisi nähnyt minut sellaisessa asussa, joka minulla oli Teatterissa, niin hän olisi tullut itse repimään minut hiuksista ulos sieltä ravintolasta. Hän päätti viestinsä niin, että "jos et häiritse muita, niin kukaan ei satuta sinua", hän kertoo MTV Uutisille.

Helinille on sadellut kohun myötä kommentteja myös Suomen rajojen ulkopuolelta, jonka hän toteaa olleen odotettavissa tapauksen saamat mittasuhteet huomioiden.

Tappouhkauksia

Välikohtauksen ja sen jälkipyykin myötä myös tappouhkauksia saanut Helin sanoo, ettei hän esimerkiksi kadulla kävellessä pelkää oman turvallisuutensa vuoksi. Hän kertoo kuitenkin kiinnittävänsä julkisilla paikoilla huomiota ympärillään oleviin henkilöihin ja joutuvansa tällaisissa tilanteissa miettimään myös omaa olemistaan. 

– Ja sen olen tehnyt jo kauan sitten, että olen lopettanut sijaintini postaamisen reaaliajassa. Eihän se vaadi kuin yhden sellaisen ihmisen, joka haluaa sinulle pahaa, jos postaat missä olet ja olet yksin, niin silloin olet tosi helppo uhri, hän sanoo ja lisää, ettei myöskään jaa sosiaaliseen mediaan esimerkiksi mitään sellaista, josta voisi päätellä hänen kotiosoitteensa.

Helin sanoo tuoreen kohun saaneen hänet pohtimaan turvallisuustoimenpiteitä entistä tarkemmin.

– Mieluummin olen etukäteen varovainen kuin sitten myöhemmin mietin, että olisi pitänyt olla. Kai se vähän niin kuin kuuluu tähän pelin henkeen, että on esillä ja on julkisuudenhenkilö. Siinä tulee ne miinuspuolet. Toisaalta se elämäntyyli, jonka olen valinnut on tarjonnut minulle niin paljon hyvääkin, etten vaihtaisi päivääkään, hän sanoo.

Helin kuitenkin toteaa, ettei kenenkään tulisi joutua pelkäämään oman turvallisuutensa puolesta, oli kyseessä julkisuudenhenkilö tai ei.

– Ihan sama oletko presidentti, missi, näyttelijä tai urheilija, niin julkkiksetkin ovat vain ihmisiä. Kaikilla on sama ihmisarvo, eikä kenenkään pitäisi joutua pelkäämään turvallisuutensa puolesta, oli kuinka ärsyttävä hahmo tahansa, hän sanoo. 

"Suojelen itseäni ja suljen kaikki kanavat"

Useamman vuoden julkisen valokeilan alla viettänyt Helin kertoo olevansa tätä nykyä jo tottunut negatiivisiin kommentteihin ja pärjäilevänsä näin ollen tällä hetkellä käynnissä olevan kommenttivyöryn kanssa hyvin. Myös tappouhkaukset ovat valitettavasti tullleet ex-missille tutuksi.

Helin kuitenkin myöntää Teatteri-välikohtauksen kirvoittaman kommenttitulvan alkaneen jossain vaiheessa ahdistaa.

– Kun kohua oli kestänyt muutaman päivän, niin kyllä minä sitten suljin puhelimen ja laitoin ilmoitukset pois päältä. En ollut enää somessa kun huomasin, että minua alkoi ahdistaa ja tuntua huonolta, hän jatkaa.

Ahdistus ei Helinin mukaan saanut alkuaan yhdestä yksittäisestä kommentista, vaan yleisesti negatiivisten kommenttien paljoudesta.

– Totesin, että kun minulla on näin paha olla tästä asiasta, niin suojelen itseäni ja suljen kaikki kanavat, mistä palautetta voi tulla. Ei siihen mielestäni muuten voi puuttua. Ei ihmisiä voi oikein hiljentää, ja kyllä keskustelua pitää voida käydä. Mutta se on vähän paha, kun joutuu itse sitä keskustelua valvomaan ja siivoamaan niitä kommentteja, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat