Erika Helin kommentoi MTV Uutisille iltaa, joka päättyi yllättäen ravintolasta poistamiseen järjestyksenvalvojan toimesta: "Ei tullut mieleenkään, että asu olisi ollut epäsopiva"

Erika Helin kertoo millaista työtä on OnlyFans 18:41
Katso videolta: Erika Helin kertoo, millaista työtä OnlyFans on.

Erika Helin kertoo MTV Uutisille, että viikonlopun tapahtumia on selvitelty Ravintola Teatterin kanssa.

Miss Suomi -kilpailusta vuonna 2018 julkisuuteen noussut Erika Helin julkaisi viikonloppuna Instagram-tilillään päivityksen, jossa hän kertoi yllättävän käänteen saaneesta illanvietostaan Helsingin keskustassa sijaitsevassa Ravintola Teatterissa. Helinin mukaan hänet poistettiin yllättäen Teatterista järjestyksenvalvojan toimesta, joka perusteli päätöstä sillä, että Helinillä olisi ollut epäsopiva asu kyseiseen ravintolaan. 

Helin kertoo MTV Uutisille menneensä viikonloppuna ystävänsä kanssa Ravintola Teatterin yläkerran klubipuolelle, jossa tavarat jätetään narikkaan ennen varsinaista lipunmyyntiä. Tuolloin Helinillä oli yllään vaaleanpunainen, sydämin koristeltu pikkutoppi sekä suorat housut. 

Ravintolassa Helin ja hänen ystävänsä ehtivät kertomansa mukaan viettää aikaa yli tunnin, kunnes järjestyksenvalvoja tuli yllättäen puuttumaan illanviettoon. 

– Hän sanoi minulle vähän sellaiseen aggressiiviseen äänensävyyn, että "sä lähdet nyt ulos". Hämmentyneenä sitten kysyin, että ai minäkö, en osannut olettaa tuollaista tietenkään, kun olin jo kertaalleen sinne sisälle päässyt. Ei tullut mieleenkään, että asu olisi ollut epäsopiva. 

Helinin mukaan järjestyksenvalvoja oli vastannut, että Helinin olisi poistuttava asunsa takia. Hän kertoo järjestyksenvalvojan todenneen kyseessä olevan "aikuisten K-24-baari", ja "ettei siellä tarvitse asioida ollenkaan, mikäli ei osaa pukeutua". 

Sävy, jolla järjestyksenvalvoja arvosteli tilanteessa Helinin asua, oli hänen mielestään epäsovelias. 

– En tuolla tavalla puhuisi itse kellekään, varsinkaan asiakaspalvelutilanteessa. Tuli sellainen olo, että kun hän kommentoi tätä ikäasiaa, niin olen kuitenkin lähempänä kolmeakymmentä ja sen varmasti näkee olemuksestanikin, että olen ihan aikuinen nainen. Niin tuollainen pikkutyttökommentti vaikuttaa mielestäni naisvihaiselta. En tiedä, millainen tarkoitusperä siinä oli taustalla, mutta ei missään nimessä sopivaa käytöstä.  

Kuvan asusta, joka Helinillä oli yllään kyseisenä iltana, voit katsoa täältä.

Tilanne päättyi Helinin mukaan siihen, että hän haki ystävänsä kanssa takkinsa narikasta järjestyksenvalvojan jäätyä vielä vahtimaan, että kaksikko poistui ravintolasta. Helin ja hänen ystävänsä suuntasivat taksilla kotiin yöpuulle. Helin kertoo halunneensa kuitenkin nostaa tapahtuneen esille seuraavana päivänä, sillä hänellä oli illan jäljiltä sellainen olo, että asiaan tulisi puuttua. 

Narikassa Helinillä olisi ollut mukanaan pitkähihainen paita, jonka hän olisi voinut käydä laittamassa päälle. Helinin mukaan hän oli ollut tilanteessa niin hämmentynyt, ettei ollut saanut sanotuksi tätä järjestyksenvalvojalle, joka Helinin kertoman mukaan oli vaikuttanut huonotuuliselta ja tilanne sen myötä hieman uhkaavalta. 

Palaute on tavoittanut ravintolan

Helin kertoo, että maanantaina 19. joulukuuta ravintolaryhmän johtaja Pekka Tyynilä oli soittanut hänelle ja pahoitellut henkilökunnan puolesta Helinin ja hänen ystävänsä kokemaa kohtelua. 

– Hän kyllä sen sanoi, että luottaa henkilökuntansa arviointikykyyn siinä, että jos asu ei ole koodin mukainen, niin silloin heillä on siihen kaikki valta puuttua. Hän myönsi kuitenkin sen, että siinä on sattunut virhearvio sen palvelun osalta, ettei olisi pitänyt ottaa sisälle ollenkaan. 

– Lähtökohtaisesti ideaalitilanne olisi se, että selvitetään asiakkaan kanssa tilanne, että jos vaikka vaihtoasu löytyy narikasta, mikä minullakin olisi ollut mukana. Olisin voinut laittaa pitkähihaisen siihen päälle, ja sittenhän olisin voinut hyvässä hengessä jatkaa iltaa siellä, jos asiaan olisi puututtu eri tavalla. 

Puhelun myötä Helinille oli vakuuteltu, että hän on jatkossakin tervetullut ravintolaan. Hänen mukaansa puhelun aikana päästiin yhteisymmärrykseen ja hänelle itselleen jäi siitä hyvä mieli. Ravintola Teatterin pukukoodia kukaan ei ole kuitenkaan hänelle tarkentanut.

– Hän sanoi, että heillä on siistimpi pukukoodi, mikä kannattaa jatkossa huomioida jos on heille tulossa asiakkaaksi, muttei sitä ole ilmeisesti määritelty kauhean tarkasti, että sitä ei missään lue. 

Helin kertoo uskovansa, että hänen palautteensa on mennyt perille ja asiasta on sitä myöten keskusteltu henkilökunnan kesken. 

– Sillä lailla hyvä mielihän tästä loppujen lopuksi jäi. Asiallisesti ja hienosti hoidettu heidän puoleltaan. 

Ravintolaryhmän johtaja kommentoi tapahtunutta

MTV Uutiset tavoitti myös Tyynilän kommentoimaan tapahtunutta. Ravintolaryhmän johtaja totesi, ettei ravintolan ja heidän asiakkaidensa välisiä asioita kommentoida tarkemmin. 

– Hoidamme nämä asiakkaiden kanssa keskenään ja olen tänään jutellut hänen kanssaan, oikein hyvässä hengessä käynyt tämän tapauksen läpi. Se on meidän osalta sillä erää nyt loppuun käsitelty. 

Ravintola Teatterin pukukoodi määritellään Tyynilän mukaan tapauskohtaisesti. Hänen mukaansa sille ei ole "yleismaallista tarkennusta". 

– Luotamme meidän kokeneisiin ammattilaisiin, ketkä työskentelevät täällä. Sitten käymme sitä kulloisessakin tilanteessa aina asiakkaiden kanssa sitten läpi. 

– Siistiä ja tyylikästä, niin kuin tämän tason ravintoloissa yleensäkin voidaan olettaa. 

Tyynilän mukaan tilanteita, joissa asun sopivuudesta keskusteltaisiin ja neuvoteltaisiin asiakkaan kanssa, ei satu usein. Hänen mukaansa tapausta on käyty läpi ravintolan henkilökunnan kesken. 

– Käymme aina sisäisesti läpi tällaiset tapaukset, kun saamme palautetta. Se on ihan meidän normaali prosessi, tottakai. 

Lue myös:

    Uusimmat