Kymmenet naiset ovat lähestyneet Erika Heliniä kokemuksillaan sen jälkeen, kun hän kertoi Aku Hirviniemen epäasiallisista viesteistä

Töllötuomarit puivat Aku Hirviniemen anteeksipyyntöä 3:03
Katso video: Näin MTV Viihteen Töllötuomarit puivat Aku Hirviniemen anteeksipyyntöä.

Näyttelijä Aku Hirviniemi on ollut viime viikkoina tiuhaan otsikoissa muun muassa naisille lähettämistään epäasiallisista viesteistä. Mediapersoona Erika Helin oli yksi ensimmäisistä, joka toi asian Seiskan kautta julkisuuteen. 

Näyttelijä Aku Hirviniemi on ollut viime aikoina otsikoissa muun muassa seksiviestikohustaan. Asian toi julkisuuteen alun perin mediapersoona Erika Helin  Seiskan jutussa. Hän ja Hirviniemi alkoivat seurata toisiaan Instagramissa Helinin missivuoden jälkeen vuonna 2018.

Tänä keväänä Hirviniemi laittoi Helinille viestiä OnlyFans-palvelun tiimoilta. 

– Olimme aiemmin jutelleet, jos Aku liittyisi myös OnlyFansiin ja alkaisi tekemään sinne sisältöä ja olin häntä kannustanut. 

– Ehkä naiivina ajattelin, että hän haluaisi oikeasti sinne liittyä ja kysyy neuvoa, kun olen tehnyt sitä jo monta vuotta, Helin kertoo MTV Uutisille.

Hirviniemi kertoi avanneensa itselleen alustalle tilin ja ajatteli alkaa Helinin tilaajaksi. Samalla Hirviniemi oli kysynyt, saisiko lähettää Helinille pornoksi kuvailemansa videon.

Helin kieltäytyi, eikä Hirviniemi lähettänyt videota. 

– Jäi sellainen olo, että hän halusi tahallaan johdatella keskustelun OnlyFansin kautta seksiin. Tämän jälkeen hän ei ole minua lähestynyt, paitsi silloin, kun tuli tieto, että Seiska tekee jutun.  

Seiskan jutun julkaisun jälkeen Hirviniemi esti Helinin Instagramissa. 

Syy Helinin ulostuloon

Helin halusi tuoda Hirviniemen lähettämät kaksi viestiä esille, koska hän on julkisuuden ja tietyn ystäväpiirin myötä kuullut vastaavia juttuja Hirviniemestä todella paljon.

Seiskan juttujen ilmestymisen jälkeen Helin ei ole tarkkaan laskenut viestejä, joita on saanut henkilöiltä, jotka ovat olleet samassa tilanteessa kuin hän. 

– Heitä on useita, useita kymmeniä, ellei jopa satoja, joilta olen vastaavia kokemuksia tähän mennessä vastaanottanut. Henkilöitä, jotka ovat siis saaneet vastaavia viestejä Akulta kuin minä. 

Helin ja Hirviniemi eivät ole koskaan tavanneet kasvotusten, eikä Hirviniemi ole pyytänyt Heliniltä käytöstään henkilökohtaisesti anteeksi. Hirviniemi pahoitteli käytöstään Instagramissa 21. marraskuuta kaikille niille, joita on loukannut. 

Helin pitää Hirviniemen julkista anteeksipyyntöä hienona asiana, jos se on aito ja jos hän on kirjoittanut sen ilman painostusta. 

– Toivon täydestä sydämestäni, että hän saa ongelmansa hallintaan ja elämän tasapainoon. Heti perään oli kuitenkin pikkujoulukeikka, jossa vitsailtiin tästä tapauksesta, ja se tuntuu loukkaavalta. 

– Tämä nimenomaan pitää yllä sitä kulttuuria, että naiset itse kerjäävät näitä häirintäviestejä ja pitäisi olla tyytyväinen, että saa miehiltä huomiota. Se ei ollut asiallinen vitsi tässä tilanteessa, eikä muussakaan. Huumoria pitää voida tehdä, mutta rakenteellisia ongelmia ei pitäisi vahvistaa huumorin keinoin. Täytyisi ennemmin miettiä, miten vitsillä voisi helpottaa alisteisessa asemassa olevan porukan tilannetta, Helin sanoo.

Helin viittaa Akun ja Iiron pikkujoulushow'hun 22. marraskuuta teatteri Kapsäkissä, jossa IS:n mukaan Hirviniemi viittasi viestikohuun sketsihahmo Marja Tyrninä ja sanoi, ettei ole saanut epäasiallisia viestejä Hirviniemeltä.

Negatiivinen palaute ei tunnu vuosien jälkeen miltään

Helin on saanut omasta ulostulostaan myös negatiivista palautetta. Tosin negatiivisen palautteen antajat ovat olleet suurilta osin Hirviniemen sosiaalisen median profiileissa. Hänenkin viestilaatikkoonsa on kuitenkin kilahdellut kyseenalaistavia ja haukkuvia viestejä.  

– Viimeksi eilen tuli profiilista päätellen miespuoliselta henkilöltä viesti, että nyt olisi minun aika lopettaa. Että, miten sattuukin aina niin, että tietyntyyppiset naiset käyvät miesten kimppuun julkisesti. Luulen, että tietynlainen naistyyppi häiritsee. 

– Ehkä myös työni OnlyFansin parissa triggeröi ihmisiä. Se, että meikkaan paljon ja minulla on täyteaineita ja vaikutan joidenkin mielestä bimbolta, niin silloin ajatellaan, että on oma vika, kun miehet laittavat tuollaisia viestejä. 

Negatiivinen palaute ei Helinistä tunnu vuosien myötä oikein enää miltään. Jos hänen omassa elämässään olisi muuten rankka tilanne tällä hetkellä, silloin negatiivista palautetta olisi vaikeampaa ottaa vastaan. Hän on tällaiseen palautteeseen myös varautunut jo etukäteen. 

– Moni ajattelee, että haen tällä julkisuutta, mutta kyllä minulla on sitä tässä kohtaa jo sen verran, ettei minun tarvitse hakea sitä enää lisää kenenkään kustannuksella. 

Helin olisi valmis tulemaan vastaavanlaisen asian kanssa julkisuuteen uudelleen, koska haluaa, että naisilla on tasa-arvoinen asema niin elämässä yleisesti kuin työelämässä. Hän tuntee velvollisuudekseen pitää ääntä tällaisista asioista. 

– Tämä on perustavanlaatuinen ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Yrityksissä on niin sanottuja hyvä veli -kerhoja, vanhempia ja nuorempia miehiä, jotka verkostoituvat keskenään. Ei siihen naisena pääse mukaan. Kun et ole sisäpiirissä mukana, niin et myöskään saa samanlaisia työmahdollisuuksia. 

– Sitten saattaa tulla helposti myös epäasiallista vitsienheittoa työpaikoilla ja niin sanottua tavanomaista ahdistelua. Siihen puuttumalla saat helposti hankalan ihmisen maineen ja ura voi olla siinä. Nyt olen yrittäjä, joten minun ei enää tarvitse työskennellä kenenkään kanssa tahtomattani. Elämä on niin paljon helpompaa. 

Hirviniemi viestitti MTV Uutisille, että on sairauslomalla eikä antanut kommentteja viestikohua koskien.  

Lue myös:

    Uusimmat