Mainos

Ravintola-ala toivoo veroalesta vetoapua

(Lehtikuva)

Ravintola-alan yrittäjät odottavat kuumeisesti EU:n ratkaisua ravintoloiden arvonlisäverokiistassa. Ravintolapalvelujen arvonlisävero voi laskea Suomessa nykyisestä 22 prosentista 12 prosenttiin, mikäli EU:n valtiovarainministerit hyväksyvät uuden kompromissiesityksen.

Arvonlisäveron alennus toisi ravintola-alalle toivottua elvytystä, sanoo Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi.

- Veroalennus on ollut meidän tärkein hanke 14 vuotta. Odotamme myönteistä ratkaisua hyvin paljon. Sillä olisi erittäin suuri merkitys ravintolapalveluiden kysynnän kasvulle. Suhdannepoliittisesti se olisi erittäin hyvää elvytystä, ja myöskin toimenpide, joka tukisi työllisyyttä kaikkialla Suomessa.

Ravintola-ala vakuuttaa suunnitellun veronalennuksen siirtyvän hintoihin.

- Matkailu- ja Ravintolapalveluiden hallitus on tehnyt jo päätöksen, jolla se suosittaa päätöksen viemistä hintoihin. Ravintola-ala on hyvin kilpailtu toimiala ja on selvää, että ravintolat vievät tämän hintoihin. Tämän alennuksen ehdottomasti tärkein syy on se, että hyöty menee suoraan asiakkaille, toimitusjohtaja Lappi sanoo.

Toimitusjohtaja Lappi muistuttaa myös, että hintakehitystä seurataan monelta taholta.

- Ravintolat tietävät, että lehdistö ja viranomaiset tulevat seuraamaan hyvin tarkasti aleneeko hinnat. Olen aivan varma siitä, että hinnat alenevat, Lappi jatkaa.

Toimitusjohtaja Lappi sanoo, että hinnat tulevat laskemaan tasaisesti koko ravintola-alalla.

- Veroalennus näkyy kaikissa hinnoissa. Se näkyy à la carte -hinnoissa, lounashinnoissa, kaikissa hinnoissa, mitkä ruokaa koskevat. Esimerkiksi 20 euron annos maksaa veroalennuksen jälkeen hieman reilut 18 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.