Mainos

Rautatieliikenteessä onnettomien sattumien suma

Viimeisin ongelma koettiin tänään. Pendolino-junien kytkennässä oli ongelmia Tampereella.

Rautateillä on sattunut viime päivinä poikkeuksellisen paljon liikennettä haitanneita ongelmia. VR:n Kaukoliikennepäällikön Ari Vanhasen mukaan kyse on ollut toisistaan riippumattomista sattumista.

-On kuitenkin aika poikkeuksellista, että näin isoja ongelmia kasaantuu peräjälkeen muutaman päivän sisään, myöntää Vanhanen.

Kauko-ohjauksen ongelmat viikonloppuna Lahdessa johtuivat Ratahallintokeskuksen turvalaitteesta. Tällaisia liikennettä haittaavia kauko-ohjausvikoja sattuu yleensä vain jokunen vuodessa.

Kahden Pendolino-junan katkeaminen perjantaina Helsingissä johtui viallisesta kytkimestä. Sekin oli Vanhasen mukaan yllättävä yksittäinen tapahtuma.

-Aamuisessa Pendolino-junien kytkentäongelmissa Tampereella oli kuitenkin kyse ihan eri tyyppisistä ongelmista, mitään yhteistä nimittäjää näille kahdelle tapaukselle ei ole, vakuuttaa Vanhanen.

Tampereella kyse oli Vanhasen mukaan samasta vaivasta kuin usein aiemminkin. Syyskuussa sama ongelma aiheutti myöhästymisiä kolmena päivänä. Valmistaja ja VR:n kunnossapito työskentelevät jatkuvasti, jotta asia saataisiin kuntoon.

Liikenne sujui kuitenkin koko kesän erittäin täsmällisesti syyskuuhun asti. Syyskuussa myöhästymisiä oli lähinnä Pohjois-Suomessa ja ne johtuivat ratatöistä, sanoo Vanhanen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.