Raskaana oleva bloggaaja haavoittui Mariupolin synnytyssairaalaan pommituksessa – Venäjä väitti pysäyttäviä kuvia lavastetuiksi: "Erittäin realistista meikkiä"

Mariupolin sairaalaiskussa loukkaantunut ainakin 17 – katso tiivistys Ukrainan käänteistä keskiviikkona 33:44
Mariupolin sairaalaiskussa vahingoittui ainakin 17 ihmistä.

Venäjän suurlähetystön mukaan Marianna Podgurskaya ei todellisuudessa ollut edes raskaana. Väitteet on sittemmin todistettu vääriksi.

Kuvat vahingoittuneesta bloggaaja-somevaikuttaja Marianna Podgurskayasta leviävät kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Ukrainalainen Podgurskaya oli synnyttämässä esikoistaan Mariupolissa, kun Venäjä pommitti pöyristyttävällä tavalla kaupungissa sijaitsevaa synnytyssairaalaa. 

Sairaalaiskussa haavoittui ainakin 17 ihmistä, ja isku tuomittiin laajasti kansainvälisesti. 

Venäjän suurlähetystö Iso-Britanniassa väitti Twitterissä, että kuvat Podgurskayasta olisivat lavastettuja. Syytöksien mukaan bloggaaja olisi näytellyt kahta eri naista, eikä olisi todellisuudessa ollut edes raskaana. Suurlähetystön mukaan kuvissa näkyvä veri oli vain "erittäin realistista meikkiä".

Väitökset on todettu sittemmin perättömiksi useiden tahojen toimesta. Myös lähetystön twiitti on sittemmin poistettu.

Podgurskayan Instagram-tilille helmikuussa lisätty kuva käsitteli niin ikää äitiyttä. Sittemmin kuva on kerännyt tuhansia kommentteja.

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba varoitti vain tunteja ennen sairaalaan kohdistuvaa hyökkäystä, että jopa 3 000 vastasyntynyttä elää ilman ruokaa tai hoitoa. 

Uutiskanava CNN:n mukaan Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kuvailee ilmaiskun olevan "todiste ukrainalaisten kansanmurhasta". Presidentti listasi sairaaloiden, koulujen ja kirkkojen tulleen muun muassa tuhotuksi, puhumattakaan menetetyistä hengistä.

– Isku äitiyssairaalaan on viimeinen todiste, todiste siitä, että ukrainalaisten kansanmurha on käynnissä, Zelenskyi summasi.



Lue myös:

    Uusimmat