Venäjän propagandakoneisto lisää kierroksia: Väittää Ukrainan levittävän biologisia aseita Venäjälle muuttolintujen ja lepakoiden avulla

Venäjän propagandakoneisto sai taas uusia kierroksia: Ukrainan kehittää biologisia aseita ja käyttää muuttolintuja ja lepakoita niiden levittämiseen 0:27

Venäjän puolustusministeriön propagandakoneisto levittää väitettä, jonka mukaan Ukraina on kehittänyt viruksia biologisiksi aseiksi. 

Moskovan mukaan Ukrainan olisi tarkoitus levittää viruksia Venäjän puolelle lepakoiden ja muuttolintujen avulla. Kyseisten virusten kerrotaan aiheuttavan H5N1-lintuinfluenssaa ja Newcastlen tautia.

Virusväitettä levitetään muun muassa Venäjän valtiollisen RIA Novosti ja Tass -uutistoimistojen välityksellä. Venäjä on myös julkaissut videon, jolla asiasta tiedottaa virallisesti Venäjän ydinturvallisuudesta sekä kemiallisesta ja biologisesta turvallisuudesta vastaavien joukkojen komentaja, kenraaliluutnantti Igor Kirillov.

Tassin mukaan venäläiset ovat saaneet tietonsa Yhdysvaltain ja sen Nato-liittolaisten tekemistä tutkimuksista. Viruksia väitetään kehitetyn kolmessa laboratoriossa Kiovassa, Harkovassa ja Odessassa.

Lähteet: Reuters, RIA Novosti, Tass.

Lue myös:

    Uusimmat