Rasismi langetti ikävän varjon Valioliigan huippuottelulle – Englannin jalkapallolegendalta painava puheenvuoro: "Se on hyväksymätöntä"

Chelsean ja Tottenhamin välisen Valioliigan huippuottelun ylle lankesi varjo, kun Chelsean Antonio Rüdiger joutui rasististen solvausten uhriksi. Jalkapallolegenda Gary Neville antoi asiaan liittyen oman painavan mielipiteensä.

Rüdiger sai kuulla rasistisia solvauksia sunnuntai-iltana Tottenhamin kotikentällä pelatussa ottelussa. Rüdiger oli syystäkin surullinen tapahtuneesta, ja toivookin suurta ryhtiliikettä, jotta rasismi saataisiin kitkettyä kokonaan.

– On todella surullista nähdä rasismia jälleen jalkapallo-ottelussa, mutta minusta on tärkeää puhua siitä julkisesti. Jos ei, se unohdetaan taas parin päivän päästä (kuten aina). On sääli, että rasismia on vielä vuonna 2019. Milloin tämä pelleily loppuu, Rüdiger kirjoittaa Twitter-tilillään.

Viime aikoina rasismi on nostanut varsin vahvasti päätään Italiassa, mutta myös Englannissakin. Pitkän ja komean uran Valioliigasssa ja Englannin maajoukkueessa pelannut Gary Neville suhtautuu asiaan vakavasti. Hänen mukaansa asiaan on puututtava nopeasti, eikä vastuuta voi enää pakoilla.

– Meillä on rasismiongelma Valioliigassa. Valioliigan on astuttava esiin. Mielestäni he piilottelevat FA:n (Englannin jalkapalloliiton) takana. Tämä välikohtaus johtui yksittäisestä henkilöstä, mutta ongelma on suurempi. Jotain on tehtävä ja nopeasti, Neville sanoo Sky Sportsin studiossa.

Jos toimiin ei ryhdytä, Nevillen mukaan on vain yksi keino, miten rasismi voitaisiin kitkeä jalkapallosta.

– Meidän täytyy rohkaista pelaajia kävelemään kentältä ja lopettaa viihde, kun tällaista tapahtuu. Se on ainoa asia, jonka näen tapahtuvan, Neville jatkaa.

Neville korostaa myös Englannin pelaajayhdistyksen asemaa ikävän ongelman kitkemiseksi. Muidenkin Englannin kattojärjestysten, kuten Valioliigan ja FA:n on otettava itseään niskasta kiinni ja kohdattava ongelma silmästä silmään.

– Pelaajien on otettava asia omiin käsiinsä. Pelaajayhdistyksen on reagoitava, koska he suojelevat jalkapalloilijoita tässä maassa. Jalkapalloilijoita solvataan tässä maassa, kun he tekevät työtään. Se on hyväksymätöntä. Meidän on lopetettava syyttävällä sormella Bulgarian ja Espanjan jalkapalloliittojen osoittaminen ja huolehdittava omasta ongelmastamme täällä, Neville toteaa painokkaasti. 

Lue myös:

    Uusimmat