Hyllytetyn kohupelaajan tapaus raivostuttaa – seuralegendalta täyslaidallinen Man Unitedille

Manchester Unitedin pelaajalegenda Gary Neville on pettynyt siihen, miten Valioliiga-seura käsitteli tutkintansa Mason Greenwoodin kohdalla ennen maanantai-illan lopullista päätöstä antaa pelaajalle lähtöpassit joukkueesta. 

Greenwood, 21, jättää seuran yhteisymmärryksessä kuuden kuukauden sisäisen tutkinnan jälkeen.

Ratkaisuun päädyttiin sen jälkeen, kun pelaajan saamista syytteistä, muun muassa raiskauksen yrityksestä ja pahoinpitelystä, luovuttiin helmikuussa.

Nevillen mukaan Unitedin tutkinta sujui seuralta kuitenkin "melko kamalasti" ja sanoo siitä puuttuneen vahvaa johtajuutta.

– Oli alusta asti selvää, ettei hän enää pelaisi Manchester Unitedissa, joukkueen entinen puolustaja Neville sanoi Sky Sportsille maanantai-iltana.

– Prosessi tähän lopputulokseen pääsemiseksi on ollut melko kamala. Kun käsillä on merkittäviä asioita, tällaisia vaikeita tilanteita, vaaditaan vahvaa ja arvovaltaista johtajuutta. Sen on tultava aivan huipulta. Manchester Unitedissa ei kuitenkaan sitä ole.

Greenwoodin sopimus Old Traffordilla ulottuu vuoteen 2025. Laitahyökkääjä voidaan nyt myydä tai myös lainata toiseen seuraan esimerkiksi loppukaudeksi. Greenwood saa edelleen täyttä palkkaa, mutta ei palaa Unitedin harjoituksiin.

Neville väitti myös, ettei Unitedin olisi pitänyt joutua tilanteeseen, jossa se johtaa asiaa, jossa sillä ei ole tarvittavaa kokemusta. Hän vaatiikin nyt riippumattoman paneelin perustamista tulevaisuutta varten.

– Perheväkivallan ja naisiin kohdistuvan väkivallan kaltaisissa asioissa tarvitaan riippumattomuutta, Neville sanoi.

– Ei pitäisi olla niin, että Manchester United on itse tuomari ja valamiehistö näin merkittävässä asiassa. Ei vain heidän itsensä, vaan myös koko lajin kannalta. Ihmiset puhuvat Manchester Unitedin maineesta, mutta kyse on koko Englannin Valioliigan maineesta.

– Näin tärkeät ja vakavat asiat pitäisi mielestäni käsitellä riippumattoman paneelin kesken. On ollut selvää, ettei Unitedilla ole ollut taitoa ja kykyä käsitellä tätä tilannetta kunnolla. Se on ollut selvästi heidän kokemuksensa ja kykynsä yläpuolella.

Skyn toinen asiantuntija ja Englannin naisten maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Karen Carney komppasi Nevillen sanomisia. Hän sanoi, että koko tapaus oli "hoidettu huonosti" ja että se oli hänelle "todella epämukava tilanne".

LUE MYÖS: 

Lue myös:

    Uusimmat