Entinen Valioliiga-tähti pauhaa jalkapalloa syövyttävästä ongelmasta: "Kannattajat ovat tyhmempiä kuin ennen"

Entinen Norsunluurannikon jalkapallomaajoukkueen tähti Yaya Toure kertoo keskustelleensa Fifan päättävien elinten kanssa jalkapalloakin jäytävästä rasismista. Toure syyttää kannattajia "tyhmemmiksi kuin aiemmin".

Rasismi on ravistellut eurooppalaista jalkapalloa kuluneena vuonna, erityisesti Italian pääsarjassa Serie A:ssa. Inter Milanin Romelu Lukaku ja Brescian Mario Balotelli joutuivat syyskaudella vastustajien kannattajien rasististen purkausten kohteeksi.

Italialainen päivälehti Corriere dello Sport käytti otsikkoa "Black Friday" mainostaessaan Lukakun ja AS Roman topparin Chris Smallingin yhteenottoa. Serie A -pomo Luigi De Siervo pyysi puolestaan anteeksi rasismin vastaista kampanjaa, jossa käytettiin kuvitusta apinoista.

– Kannattajat, ihmiset, ovat nyt tyhmempiä kuin ennen. Tietenkin se on shokeeraavaa, koska olemme vuodessa 2019, Toure kertoi toimittajille Dohassa, jossa hän osallistui seurajoukkueiden MM-turnaukseen.

– Olen keskustellut Fifan kanssa asiasta, sillä tämä on tärkeää. Siitä tulee vaikeaa, sillä ongelman voittaminen on pitkä tie, Toure sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat