EM-kisojen tähtikapteenin suora vuodatus käynnisti rajun kritiikkimyrskyn – "Häipäisee Espanjan"

Espanjan maajoukkueen kapteeni Alvaro Moratan ympärillä kiehuu kuuma soppa EM-kisojen välieräottelun alla.

Morata kertoi EM-välierän alla El Mundon haastattelussa harkitsevansa maajoukkueuransa lopettamista käynnissä olevien kisojen jälkeen. Vasta 31-vuotias Morata kertoi saavansa kotimaassaan niin rajusti kritiikkiä, ettei hän halua jatkaa maajoukkueessa.

– Yritän olla ajattelematta sitä liikaa, mutta on todennäköistä, että tämä on viimeinen kerta, kun pelaan maajoukkueessa. Olen sanonut sen monta kertaa. Ihmiset kunnioittavat minua aivan eri tavalla ulkomailla. Espanjassa ei kunnioiteta mitään tai ketään, Morata totesi El Mundon haastattelussa.

Espanjassa reagoitiin vahvasti Moratan haastatteluun ja kritiikki Moratan ympärillä kasvoi entisestään.

– Alvaro Morata, kapteeni, joka häpäisee Espanjan, eikä vain kehnojen peliesitystensä takia, Sanchez-Florin otsikossa lukee.

– Alvaro Morata on ansainnut tarpeeksi meriittejä, jotta häntä voidaan pitää ruikuttajana. Se, mitä Morata on tehnyt ennen Ranska-välierää, on vastuutonta. Tämä kapteeni ei halua edustaa Espanjaa. Kaikki häiritsee häntä. Hän on liian herkkänahkainen. Morata näkee kaiken henkilökohtaisena hyökkäyksenä, Sanchez-Flor kirjoittaa.

Monet asettuivat myös puolustamaan Espanjan maajoukkueen historian neljänneksi kovinta maalintekijää Morataa.

El Confidencialin kirjoitus sai Moratan vaimon Alice Campello Moratan ärähtämään Instagram-tilillään. Hän kritisoi voimakkaasti mieheensä kohdistunutta kirjoitusta.

– Onko tämä normaalia? Minua ihmetyttää se, että sen sijaan, että kannustaisitte maajoukkueenne pelaajaa, yritätte upottaa hänet. Miten luulette, että ihminen antaa maalleen maksimaalisen panoksen, jos hänestä tuntuu, ettei häneen uskota? Mitä haluatte saavuttaa tällä otsikolla? Synnyttää vihaa henkilöä kohtaan? Campello Morata kirjoittaa Instagramin Tarinat-osiossa.

– Ihmisillä on äitejä, isiä, vaimoja ja lapsia, jotka joutuvat lukemaan näitä turhia julmuuksia. Jokainen saa vapaasti sanoa, mitä ajattelee, mutta ei voi loukata toista. Meidän on oltava kunnioittavia.

Myös Espanjan päävalmentaja Luis De La Fuente asettui myös puolustamaan Morataa EM-välierää edeltävässä lehdistötilaisuudessa.

– Alvaro Moratan kohtelu on täysin epäreilua. Tuen häntä täysin ja hänen asennettaan ihmisenä ja jalkapalloilijana, De La Fuente totesi.

Lue myös:

    Uusimmat