Jalkapallon kohutähden huippusiirto jäihin? Pormestarilta tulinen väliintulo – "En halua, että seurani joutuu häpeään"

Marseillen pormestari Benoit Payan ei halua, että kaupungin jalkapalloseura Olympique de Marseille hankkii kohutähti Mason Greenwoodia.

Fabrizio Romanon tietojen mukaan Marseille on tehnyt Manchester Unitedille 30 miljoonan euron ostotarjouksen Mason Greenwoodista. Arvostetun sisäpiiritoimittajan mukaan Greenwood ja Manchester United olisivat näyttäneet jo vihreää valoa siirrolle, ja kyse olisi enää sopimuksen yksityiskohdista.

22-vuotiaan Greenwoodin ura joutui sivurateille vuonna 2022, kun hänen tyttöystävänsä kertoi joutuneensa väkivallan uhriksi. Manchester United hyllytti Greenwoodin pikaisesti ja hän oli pitkään pelaamatta.

Greenwood vapautettiin syytteistä viime vuoden helmikuussa todistajien vetäytymisen vuoksi. Greenwood ja häntä syyttänyt Harriet Robson saivat tapauksen jälkeen yhteisen lapsen vuoden 2023 heinäkuussa.

Greenwood pelasi viime kauden lainalla La Liga -seura Getafessa, mutta nyt taitava laituri on suuntaamassa Ranskaan ja Marseilleen. Ranskalaiskaupungin pormestari Benoit Payan on kuitenkin asettunut poikkiteloin siirron tielle.

– Greenwoodin käytös on sanoin kuvaamatonta ja tuomittavaa. Hän löi vaimoaan. Näin kuvia, jotka järkyttivät minua syvästi. Vaimon pahoinpitely ei ole miehen teko. Mielestäni hän ei kuulu tähän joukkueeseen, Payan jyrisee RMC Sportin mukaan.

Payan vetoaa puheenvuorossaan Marseillen puheenjohtajana toimivaan Pablo Longoriaan.

– Pyydän Marseillen puheenjohtajaa olemaan palkkaamatta Greenwoodia. En halua, että seurani joutuu häpeään. En halua, että seurani peittyy sellaisen ihmisen tuhkaan, joka lyö vaimoaan tuolla tavalla, Payan sanoo.

– Aion puhua hänen kanssaan tästä. Mutta hän tietää joka tapauksessa mielipiteeni. Seurassa ei ole sijaa pelaajille, jotka käyttäytyvät näin. Se on sietämätöntä. En voi kuvitella sekuntiakaan, että Pablo Longoria tekisi tällaisen valtavan virheen.

Pormestari Payan painottaa, ettei Greenwoodin historia ole lainkaan kaupungin ja perinteikkään seuran arvojen mukainen. 

– Marseillen ja Olympique de Marseillen arvot ovat kaikkea muuta kuin sitä. Se on kaikkea muuta kuin rasismia ja antisemitismiä. Se on kaikkea muuta kuin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Voitteko kuvitella sitä, että Greenwood sanoisi pelaavansa Marseillessa? Se olisi häpeällistä.

Lue myös:

    Uusimmat