Real Madridin supertähti joutui rasismin kohteeksi – raivo puhkesi: "Tämän paskan täytyy loppua"

Real Madrid -tähti Vinicius Jr joutuu rasististen huutelujen kohteeksi  5:14
Katso videolta Viniciuksen sanaharkka yleisön kanssa.

Valencian ja Real Madridin välinen Espanjan La Ligan ottelu sai ikävän jälkimaun, kun 0-1-vierastappion kokeneen Realin supertähti Vinicius Jr joutui rasistisen huutelun kohteeksi.

Tappio merkitsi sitä, että Real putosi sarjassa kolmanneksi paikallisvastustaja Atletico Madridin taakse. Atletico voitti oman sunnuntaisen pelinsä 3-0. Valencian voittomaalin viimeisteli 21-vuotias Diego Lopez

Ottelun loppupuoliskolla koettiin useampia kohahduttavia tilanteita. Ensin kentälle oli ilmestynyt ylimääräinen pallo, jota pelaamalla Valencia sai estettyä Realin potentiaalisen hyökkäyksen. Pian tämän jälkeen Vinicius oli kiivaassa sanaharkassa yleisön kanssa.

Tapahtuneen taustalla oli katsomosta kuuluneet rasistiset huudot. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun brasilialainen joutuu kokemaan vastaavaa. Tilanne aiheutti raivoa sosiaalisessa mediassa.

– Tämän paskan täytyy loppua. Rehellisesti. Tämä on kauhistuttavaa. Sitä tapahtuu joka hiton viikko, norjalaistoimittaja Jonas Adnan Gläver kirjoitti Twitterissä.

Myös Vinicius avautui tapahtumasarjasta.

– Tämä ei ollut ensimmäinen, ei toinen, eikä kolmas kerta. Rasismi on normaalia La Ligassa. Sarja ajattelee, että se on normaalia, samoin tekee liitto ja vastustajat käyttävät sitä hyväkseen. Olen surullinen. Sarja, joka kuului aiemmin Ronaldinholle, Ronaldolle, Cristianolle (Ronaldo) ja (Lionel) Messille, kuuluu nyt rasisteille. Kaunis maa, jota rakastan ja joka toivotti minut tervetulleeksi, lähti mukaan maan rasistisen kuvan viemiseen maailmalle, Vinicius totesi Twitterissä.

– Olen pahoillani niiden espanjalaisten puolesta, jotka eivät ole mukana tässä, mutta Espanja on tunnettu Brasiliassa rasistisena maana. Valitettavasti minulla ei ole vastausta sille, mitä joka viikko tapahtuu. Olen kuitenkin vahva ja aion mennä loppuun asti rasisteja vastaan. Vaikka se olisikin kaukana nykyhetkestä, Vinicius jatkoi.

Brasilialaistähti sai tukea Real Madridin päävalmentajalta Carlo Ancelottilta sekä Brasilian presidentiltä Lulalta

– Mestallalla (Valencian kotistadion) oli tänään surullinen päivä. Puhumisen aika on nyt ohi ja on aika toimia. Rasismilla ei voi olla sijaa jalkapallossa tai yhteiskunnassa, Ancelotti sanoi.

– Ei ole reilua, että köyhä poika, joka on menestynyt elämässä ja josta voi tulla yksi maailman parhaimmista pelaajista, joutuu hyökkäyksen kohteeksi jokaisella stadionilla, jossa hän pelaa. Se on tärkeää, että Fifa (kansainvälinen jalkapalloliitto), Espanjan liiga ja muiden maiden liigat ryhtyvät kunnollisiin toimiin, koska emme voi sallia fasismin ja rasismin hallita jalkapallostadioneita, Lula sanoi Reutersin mukaan.

Ottelu päättyi lopulta Viniciuksen osalta ulosajoon, kun hän huitaisi Valencian Hugo Duroa kasvoihin. Duro oli aiemmin roikkunut Viniciuksen kurkussa kiinni, mutta tämä jäi huomioimatta VAR-tarkastuksessa.

Katso pääkuvan videolta Vinicius jr:n sanaharkka yleisön kanssa. Alla olevalla videolla supertähden punaiseen korttiin johtanut tilanne.

Vinicius Juniorin hermokontrolli petti – Real Madridin tähti lensi punaisella ulos 5:20

Lue myös:

    Uusimmat