Rantasaunan moderni sisustus on tumma ja tyylikäs

Missään muualla ei tämän saaren isäntä puhku ylpeämpänä kuin itse rakennetun saunan itse rakennetulla terassilla, joka johtaa itse rakennetulle laiturille. Tummaseinäinen ja laattalattiainen sauna on moderni, vaikka sävyissään muistuttaakin savusaunaa.

Pasilla ja Elinalla oli kaksikin isovanhempien mökkiä uutta jatkajaa vailla, mutta molemmat menivät pariskunnalta sivu suun. Oman mökkisaunan terassilla muistellessa tuntuu sukurasitteita kantavien mökkien menetys helpotukselta. Tämä mökkipaikka on oma eikä kukaan muu kuin isäntapari vaikuta siihen liittyviin päätöksiin.

Ostetun mökkitontin erikoisuus on saunasaari, jonne johtaa kapea polku.

Alunperin saaressa oli vanha, ränsistynyt saunarakennus. Uusi rakennettiin sen paikalle, osin vanhan saunan rakenteita hyödyntäen.

Saunan suunnittelussa tarkin vaihe oli löylyhuoneen ikkunan mitoitus. Pasi halusi järvimaiseman näkyvän lauteille juuri täydellisesti ja mittailu kannatti. Järvimaisema on kimmeltävä, elävä taulu lauteilla istujan silmien korkeudella.

Saarisauna lämpiää puilla. Saunan sisäseinät on käsitelty eebenpuun sävyisellä panelilakalla, lauteissa on pähkinäpuun sävyinen vaha. Lattialle Elina valitsi mattapintaisen mosaiikkilaatan, joka tuntuu mukavalta jalan alla.

Lapuan Kankureiden Motti-sarjan pellavaiset saunatekstiilit toistavat saunan tummina hehkuvia sävyjä. Saunatyyny tuntuu mukavalta selän ja seinän välissä, kun ajatus pysähtyy joskus pitkäksikin aikaa järvelle katsellessa. Kiukaan lämmittämä vesi sekoitetaan kylmään järviveteen mustissa pesuvadeissa.

Tumman saunan löylyistä astutaan valkoiseen pukuhuoneeseen. Tila on pieni mutta valkoisiksi maalatut lautaseinät ja pieni ikkuna antavat pukeutujalle valoa. Saunan kivilaatta jatkuu pukuhuoneen lattiassa. Huoneen syvennyksessä on pyyhenaulakko ja penkki vaatteille.

Pukuhuoneen seinällä on taulu, joka muistuttaa saunojaa nauttimaan elämän yksinkertaisista asioista. Enjoy the simple life.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja