Ranskassa selvitetään yhä oikeuden pedofiilifiaskoa

Jutun pääsyytetty myönsi valehdelleensa ja vetäneensä monia ihmisiä mukaan keksittyyn pedofiliarenkaaseen.

Ranskassa etsitään edelleen vastauksia siihen, miksi 13 viatonta ihmistä joutui syytettyjen penkille maata kuohuttaneessa pedofiilijutussa. Vyyhdin keskipisteessä olleelta tuomarilta pyydettiin selitystä kuulemistilaisuudessa, joka näytettiin televisiossa tänään. Ensimmäiset hyväksikäyttöepäilyt esitettiin vuonna 2001.

Kolmenkymmenen kansanedustajan ryhmä pyrkii nyt selvittämään, miten maan oikeuskäytäntöjä olisi muutettava, ettei vastaavaa enää tapahtuisi.

Monet skandaalin uhreista olivat pitkiä aikoja vankilassa, erosivat puolisoistaan ja menettivät työpaikkansa. Lisäksi osan lapset otettiin huostaan.

- Tiedän, että tämä on kauhistuttanut ihmisiä, mutta toistan, että uskon tehneeni työni rehellisesti ottamatta puolia, vakuutti tuomari Fabrice Burgaud, 34. Hän oli vain 30-vuotias aloittaessaan tapausten käsittelyn.

Jotkut poliitikot ja asianajajat ovat varoittaneet, ettei Burgaudista saa tehdä syntipukkia, koska ongelmat ovat syvällä oikeusjärjestelmässä.

Oikeuteen joutui kaikkiaan 18 epäiltyä. Heistä neljä todettiin syylliseksi, seitsemän vapautettiin vuonna 2004 ja kuusi joulukuussa 2005. Yksi teki itsemurhan. Pääsyytetty myönsi valehdelleensa ja vetäneensä monia ihmisiä mukaan keksittyyn pedofiliarenkaaseen.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat