Mainos

Ranskan lentoliikennettä uhkaa kaaos

Ranskalainen Air France -lentoyhtiö on peruuttanut useimmat lentonsa sen jälkeen kun lentäjien ammattiliitot aloittivat neljän päivän pituisen lakon vauhdittaakseen palkkavaatimuksiaan. Ranskassa on valmistauduttu lentoliikenteen lähes täydelliseen lamautumiseen lakon myötä.

Lakko pysäyttää 90 prosenttia Air France -yhtiön pitkän matkan lennoista, lyhyistä ja keskipitkistä lennoista pystyttäneen hoitamaan vain alle neljäsosa, yhtiön johto kertoi tänään.

Air Francen kaikki Suomen lennot on peruutettu toistaiseksi 1.-3. kesäkuuta. Suomesta liikennöi Ranskaan Air Francen lisäksi Finnair. Lakko ei ole vaikuttanut ulkomaisten lentoyhtiöiden Ranskan-lentoihin, koska Air Francen henkilökunta lentokentillä ei näillä näkymin osallistu lakkoon.

Ranskan liikenneministeri Jean-Claude Gayssot vetosi eilen illalla osapuoliin, jotta nämä palaisivat neuvottelupöytään työtaistelun välttämiseksi.

Lentäjälakolla arvellaan olevan tuhoisa vaikutus Ranskassa järjestettäviin jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuihin. Kisat alkavat 10. kesäkuuta, mutta esimerkiksi ulkomaisten toimittajien odotetaan saapuvan Ranskaan jo tästä oäivästä alkaen. Lentäjät ovat lisäksi ilmoittaneet jatkavansa työtaistelua tarvittaessa neljän päivän jaksoissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.