Mainos

Ranskalaisministeri: Kreikalla ei tulevaisuutta euron ulkopuolella

Kreikalla ei ole tulevaisuutta yhteisvaluutta euron ulkopuolella, sanoo Ranskan valtiovarainministeri Michel Sapin.

Sapinin mukaan Kreikan lainojen leikkaaminen ei tule kyseeseen, mutta lainojen maksuaikataulusta ja koroista voidaan keskustella. 

Sapinin on määrä tavata Kreikan valtiovarainministeri Gianis Varoufakis myöhemmin tänään.

Varoufakis herätti huomiota ilmoittamalla perjantaina, että Kreikka ei neuvottele EU:n, EKP:n ja IMF:n muodostaman troikan kanssa maan tukiohjelmasta.

Varoufakis sanoi, että Kreikka neuvottelee suoraan lainoittajiensa, mutta ei "mädälle pohjalle rakennetun komitean kanssa".

Varoufakis vierailee Euroopan-kiertomatkallaan Pariisin ohella myös Lontoossa ja Roomassa. 

Myös Kreikan tuore pääministeri Alexis Tsipras aikoo matkailla lähipäivinä Euroopassa. Hänen on määrä tavata alkavalla viikolla Italian pääministeri Matteo Renzi, Ranskan presidentti Francois Hollande ja EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Tsipras julkisti eilen sovittelevan kannanoton, jossa hän korosti, että Kreikalla ei ole aikomuksia ryhtyä yksipuolisiin toimiin velkojensa suhteen. Hän sanoi uskovansa, että Kreikka ja sen neuvottelukumppanit pystyvät pian löytämään molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun.

EU:n ylivoimaisesti suurin talousmahti Saksa ei ole Kreikan pääministerin eikä valtiovarainministerin vierailuohjelmassa.

Saksa on vetänyt tiukkaa linjaa suhteessa Kreikan velkoihin. Viimeksi eilen liittokansleri Angela Merkel tyrmäsi puheet Kreikan velkojen mahdollisesta leikkaamisesta.

Merkel muistutti Hamburger Abendblatt -lehden haastattelussa, että yksityiset velkojat ovat jo vuonna 2012 leikanneet saataviaan Kreikalta miljardeilla euroilla.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja