Mainos

Rakkausviruksen alkuperää selvitetään Manilassa

Niinkutsutun Rakkaus-viruksen tutkinnat etenevät. Viranomaiset tutkivat nyt epäilyä, jonka mukaan viruksen takana olisi tutkintonsa reputtanut opiskelija manilalaisesta tietotekniikka-alan oppilaitoksesta. Viime viikolla miljoonien koneiden tiedostoja ympäri maailman sotkenut virus on aiheuttanut kymmenien miljardien vahingot.

Opiskelija joutui epäilyksenalaiseksi, kun tapauksen tutkijat saivat selville, että tämä oli opintojensa yhteydessä laatinut tutkielman salasanojen varastamisesta. Tutkielmassa oli huomattavia yhtäläisyyksiä ILOVEYOU-viruksen tekniikkaan. Filippiinien turvallisuuspalvelun NBI:n edustajat arvioivat kuitenkin tänään olevan vaikeaa näyttää toteen, onko ex. opiskelija viruksen tosiasiallinen luoja.

Viruksen vaiheet on kyetty jäljittämään manilalaiseen asuntoon ja sen puhelinnumeroon. Tiedossa on myöskin, että epäillyllä on ollut pääsy kyseiseen asuntoon.

Viruksen sisältäneen liitetiedoston avanneet käynnistivät tietämättään ohjelman, joka tuhosi tiedostoja kiintolevyltä ja etsi käyttäjän koneelta salasanoja. Virus sähköpostitti löytönsä tekijänsä haltuun.

Viruksesta on ollut liikkeellä erilaisia versioita. On syytä suhtautua epäluuloisesti esimerkiksi sähköpostiviesteihin tai liitetiedostoihin, joiden otsikkokentässä lukee esimerkiksi "Dangerous Virus Warning," "Virus ALERT," "How To Protect Yourself From The ILOVEYOU Bug," tai "Thank You For Flying With Arab Airlines."
(MTV3-CNN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.