Rakkauspokkarien suosio häkellyttää – Kustantamon palkkalistoilla 1200 kirjailijaa

Rakkauspokkareistaan tunnettu Harlequin Enterprises -kustantamo on myynyt yli kuusi miljardia kirjaa perustamisensa jälkeen. Yhtiön Pohjoismaiden toimipisteen Förlaget Harlequinin toimitusjohtaja kertoo, että tahti kiihtyy edelleen.

390 sijoitusta New York Timesin bestseller-listalla 1048 viikon aikana. 92 kirjaa, jotka pysyivät samalla listalla kokonaisuudessaan 313 viikkoa. Neljä kirjaa, jotka sijoittuivat listalla ensimmäiseksi. Miljardeja myytyjä teoksia. Yli 110 uutta kirjaa kuukaudessa – 32 eri kielellä, 115 maassa ja kuudessa maanosassa.

Siinä muutamia numerofaktoja harlekiineista, viihteellisistä rakkausromaaneista.

– Globaalisti myymme joka sekunti neljä kirjaa. Pohjoismaiden markkinoilla julkaisemme vuodessa 1100 eri kirjaa vuosittain ja painatamme niitä lähes seitsemän miljoonaa kappaletta, Förlaget Harlequinin toimitusjohtaja Anette Ekström kertoo.

Tällaisiin määriin ei päästä muutaman tekijän turvin.

– Parhaillaan meillä on sopimus 1200:n Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa, Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa asuvan kirjailijan kanssa.

Ekström kertoo, että kiinnostus Harlequin-kirjoja kohtaan on kasvanut kolmesta syystä.

– Romanttiset kirjat itsessään ovat kasvava genre. Toisaalta valikoimamme on laajentunut lähes kaikki genret kattavaksi. Lisäksi teoksiamme on yhä enemmän saatavilla uusien kanavien ja formaattien, kuten digitaalisuuden, ansiosta.

– Kirjojamme lukevat kaikenlaiset 15–85-vuotiaat naiset. Heihin kuuluu niin opiskelijoita, työssäkäyviä, kotiäitejä kuin eläkeläisiä, ja he asuvat niin suurissa kaupungeissa, pienemmissä kunnissa kuin maaseudullakin, Ekström sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja