Mainos

Raketti-isku Pohjois-Israeliin

Kolmetoista israelilaista haavoittui ja asuinrakennuksia vaurioitui, kun Hizbollah-sissijärjestö ampui Israelin pohjoisosaan keskiviikkona Katjusha-raketteja, kertoivat Israelin armeija ja silminnäkijät.

Lisäksi tienvarteen asetettu pommi surmasi SLA:n sotilaan Etelä-Libanonissa, kertoi Israelin ylläpitämä Etelä-Libanonin armeija (SLA) tänään.

Shiamuslimien Hizbollah-järjestö ilmoittautui iskun tekijäksi myöhemmin, ja Israel vastasi hyökkäykseen ampumalla tykeillä Hizbollahin kohteita.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kutsui puolestaan koolle hallituksen hätäkokouksen välittömästi iskun jälkeen, kertoivat viranomaiset. Presidentti Ezer Weizmanin mukaan raketti-iskun taustalla on harmillinen erehdys.-Meidän täytyy neuvotella Syyrian kanssa, jotta voimme ratkaista asian, lisäsi Weizman. Syyrialla on Libanonissa 35000 sotilaan joukot.

Israel tulitti myös eilen Hizbollah-sissien asemia Libanonin alueella, Syyrian rajan tuntumassa surmaten erään naisen ja kuusi tämän seitsemästä lapsesta. Ihmisiä oli kehotettu Pohjois-Israelissa viettämään yö pommisuojissa mahdollisten kostoiskujen varalta. Armeija kehotti asukkaita pysymään pommisuojissa myös keskiviikon. Israelin armeija pahoitteli myöhemmin omaa hyökkäystään Libanoniin ja sanoi, ettei tarkoituksena ollut surmata siviilejä. Israelin puolustusministeri Yitzhak Mordechai lähetti Syyrialle ja Libanonille viestin, jossa varoitettiin Hizbollahia uusista hyökkäyksistä.

Israelin sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Avigdor Kahalani ehdotti keskiviikkona, että Israel pommittaisi Beirutia vastaukseksi sisseille. Kahalanin mukaan on sietämätöntä, että pohjoisisraelilaiset joutuvat hakeutumaan suojiin, mutta että Libanonin pääkaupungissa Beirutissa ihmiset hoitavat arkiasioitaan aivan huoletta. Kahalani lisäsi, että pommitusten kohteena voisivat olla beirutilaisten sähkövoimalat.

Israelin ja Hizbollahin välisissä yhteenotoissa on tänä vuonna kuollut 28 siviiliä. Israel on menettänyt 20 sotilasta. Hizbollahin ja muiden järjestöjen sissejä on kuollut 37.

Hizbollah ja muut sissiryhmät yrittävät ajaa Israelin ja sen liittolaisen SLA:n pois Etelä-Libanonista, jonne Israel perusti vuonna 1985 turvallisuusvyöhykkeen estääkseen sissien hyökkäykset alueelleen.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.