Mainos

Rakennusteollisuus: Asuntorakentaminen supistuu

Rakennusteollisuuden keskusjärjestö RT ennustaa asuntokaupan käyvän vilkkaana kasvukeskuksissa ja niiden kehyskunnissa. Uusien asuntojen aloitusmäärä rakennusteollisuudessa jää tänä vuonna kuitenkin viimevuotisesta.

Asuntojen kysyntä kasvukeskuksissa ja niiden kehyskunnissa jatkuu, arvioi Rakennusteollisuuden keskusjärjestön RT katsauksessaan. RT:n mukaan kauppa on käynyt vauhdikkaasti ja myymättömien asuntojen määrä on pysynyt vähäisenä

Uusien asuntojen aloitusmäärä jää rakennusteollisuuden arvion mukaan tänä vuonna kuitenkin vain 31000-32000 asuntoon, kun viime vuonna aloitettiin 32380 asunnon rakentaminen.

Rakennusteollisuuden keskusjärjestöstön mukaan rakennusyhtiöt arvioivat aloittavansa yli 10 000 vapaarahoitteisen rivi- ja kerrostaloasunnon rakennustyöt, kun viime vuonna niitä aloitettiin 8900. Aloituksia kasvattaa erityisesti Helsingin seudulla, Oulussa ja Kuopiossa rakennettavien vapaarahoitteisten asuntojen määrän kasvu. Tampereen alueen aloitukset supistuvat tammikuussa arvioidusta.

Asuntojen kysyntää ylläpitävät edelleen asuntoluottojen alhainen korkotaso ja väestön muuttoliike. Kuluttajien luottamus omaan talouteen on myös pysynyt korkeana, vaikka se viime kuukausina on hieman laskenut.

Lähes joka kolmas rakennusyritys sanoi katsauksessa tonttikustannusten haittaavan merkittävästi tuotannon käynnistymistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.