Mainos

Räjähdyksen uhreille järjestettiin kriisiapua

Myyrmannin räjähdyksen uhreille järjestettiin illalla kriisiapua sekä paikan päällä ostoskeskuksen luona että sairaaloissa, joihin loukkaantuneita kuljetettiin. Apua olivat antamassa muun muassa Mielenterveysseura, Vantaankosken seurakunta ja Suomen Punainen Risti.

Mielenterveysseuran kriisiaputyöntekijöiden SOS-auto kiersi sairaaloita. Ensimmäisenä se kävi Lastenklinikalla, jossa järjestettiin vastaanotto loukkaantuneiden omaisille.

-Tarkoituksena on kiertää viitisen sairaalaa, eli kaikki suuret, joihin ihmisiä on viety, kertoi Mielenterveysseuran kriisityöntekijä Hannu Hakosaari illalla STT:lle.

Vantaankosken seurakunnasta oli ostoskeskuksen luona henkisen huollon ryhmä, jonka tehtävänä oli antaa henkistä apua loukkaantuneille, vainajien omaisille ja muille järkyttyneille. Seurakunnan kirkkoherran Jaakko Simojoen mukaan ryhmä on harjoitellut henkisen avun antamista jo pitkään vuosittain.

-Vuosikausiin näitä taitoja ei onneksi ole tätä ennen tarvittu. Tämä tapaus kyllä järkytti hirveästi ja osoitti, kuinka haavoittuvainen iso kauppakeskus voi olla. Tapaus varmasti vaatii henkistä apua pitkään tämän illan jälkeenkin etenkin, kun mukana on ollut pieniä lapsia, sanoo Simojoki.

Myös Vantaan kriisikeskuksella on räjähdysonnettomuuden uhrien omaisille kaksi omaispuhelinlinjaa. Numeroihin voivat soittaa ne, jotka kaipaavat tietoa omaisistaan.

Linjojen numerot ovat 09-83924960 ja 09-83924950.

Lisäksi Töölön sairaalassa on avattu kolme numeroa, joista saa tietoja kaikissa sairaaloissa olevista loukkaantuneista. Numerot ovat 09-47187300, 09-47187322 ja 09-4711928

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.