Mainos

Raision tulos romahti

Raisio Yhtymän tulos on romahtanut. Tulos ennen satunnaisia eriä jää 10 miljoonaa markkaa tappiolliseksi.

Raision tulos on 10 miljoonaa tappiolla

Vielä viime vuonna tulos oli samana ajanjaksona eli tammi-maaliskuussa liki 85 miljoonaa markkaa plussan puolella. Myös liikevaihto pieneni hieman, 1,14 miljardista noin 1,11 miljardiin markkaan. Benecol-liiketoiminnan tulos jäi tappiolliseksi, vaikka olikin hieman budjetoitua parempi. Margariiniteollisuuden tulos sen sijaan parani vajaat 30 miljoonaa markkaa ja kipusi jo voiton puolelle. Valtaosan konsernin liikevoitosta toi kemianteollisuus, vaikka sen kannattavuutta heikensi raaka-aineiden kallistuminen.

Benecol-neuvottelut pitkittyneet

Raision tavoitteena on ottaa Benecol-tuotteiden markkinoinnista entistä tiukempi ote laajentamalla ns. kotimarkkina-aluetta ja parantaa tuotevalikoimaa kytkemällä yhteistyöhön kolmansia osapuolia. Yhtiön mukaan neuvottelut uusista järjestelyistä yhteistyökumppani McNeil Consumer Healthcaren kanssa jatkuvat tiiviinä, mutta lopullisiin päätöksiin ei vielä ole päästy.

Benecol

Benecol-tuotteiden menekki on kasvanut Britanniassa ja Benelux-maissa, mutta stanoliesteritehtaiden käyttöaste on vielä alhaalla. Raisio odottaa nyt Benecol-bisneksen kääntyvän voitolliseksi vuoden lopulla. Koko vuoden tulos jää vielä miinukselle.

Margariini- ja kemianteollisuuden näkymät sen sijaan ovat sen verran hyvät, että koko konsernin tuloksen odotetaan paranevan oleellisesti viime vuodesta. Aiemmin tavoitteeksi asetettuun lähes 35 miljoonan euron liikevoittoon ei ehkä kuitenkaan päästä, koska tulosta verottavat Benecol-neuvottelujen pitkittyminen ja kemianteollisuutta haitannut paperialan lakko, Raisio ennakoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.